Vacature

Word vrijwilliger in Kennemerland

Het Nederlandse Rode Kruis is dé noodhulporganisatie van Nederland. Ook tijdens de coronapandemie staan we klaar om te helpen waar dat nodig is. Vanaf het begin van de coronacrisis draaien onze hulpverleners overuren om de meest kwetsbaren te helpen en zorgpersoneel te ondersteunen. We zoeken enthousiaste vrijwilligers in regio Kennemerland die ons daarbij kunnen helpen.

Wat ga je doen?

Je kan bijvoorbeeld worden ingezet voor het volgende vrijwilligerswerk in Kennemerland:

Als chauffeur begeleid je samen met je collega een hulpvrager. Dit kan bijvoorbeeld van of naar een instelling zijn, naar een teststraat of vanuit een instelling naar huis. Soms is het op en neer, soms een enkele reis, maar het kan ook zijn dat je tussen het vervoer meegaat naar een afspraak. Het gaat hierbij altijd om mensen die zittend vervoerd kunnen worden, niet zelfstandig kunnen reizen en geen andere mogelijkheden hebben voor vervoer waar ze op terug kunnen vallen.

Als ondersteuner zorg bied jij een helpende hand binnen de zorginstelling en ondersteun je de zorgmedewerkers in de begeleiding van bewoners bij hun dagelijkse verzorging en ontspanning. Jouw inzet draagt er aan bij dat de zorg doorgang kan vinden, cliënten of bewoners hulp krijgen en medewerkers ontlast worden.

Als ondersteuner ziekenhuizen voer je taken uit die verpleegkundigen en andere zorg medewerkers ontlasten, zoals het ontvangen en verwijzen van ambulance medewerkers en patiënten en het ophalen en wegbrengen van laboratorium testen en medicatie. Eventueel kan je gevraagd worden om licht administratief werk te doen.

Spreekt dit je aan, en ben je minimaal vier uur aaneengesloten per week beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wie zoeken wij?

  • je behandelt anderen met respect en je gaat vertrouwelijk om met informatie;
  • je neemt de tijd en biedt een luisterend oor;
  • je houdt rekening met de gevoelens van anderen en toont begrip;
  • je spreekt rustig en verstaanbaar en je controleert of de ander jou begrijpt.

Wat bieden wij?

  • Als vrijwilliger verricht je zinvol en verantwoordelijk werk. Het Rode Kruis zorgt voor de noodzakelijke training en begeleiding en voor een uitdagende omgeving waarin jouw inbreng welkom is.
  • Tijdens het uitvoeren van je taken ben je via het Rode Kruis aanvullend verzekerd en je krijgt volop mogelijkheden om je deskundigheid te vergroten en je talenten te ontwikkelen.

Zin in deze uitdaging? Meld je nu aan!

Meld je aan

Direct een vraag stellen over vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis in Kennemerland? Stuur dan een mail naar frontoffice.districtkl@rodekruis.nl.

X
- Enter Your Location -
- or -
×