Voortbestaan Roeijekruutsbal

Het Rode kruis heeft altijd een carnavalsmiddag georganiseerd voor mensen met een beperking. Door de verandering van de strategie 2020, behoord dit niet meer tot de kerntaken van het Rode Kruis. Natuurlijk willen we niet dat het Roeije kruutsbal verloren gaat. Daarom is de samenwerking met Vastelaoves gezelschap Jocus versterk en hebben we samen een nieuwe Werkgroep samen gesteld voor deze middag. Ook financieel betekend dit dat er vanuit het Rode Kruis geen budget meer beschikbaar stelt hiervoor. Daarom hebben Kiwanisclub sintermerte Venlo, Vrinde van Jocus en service club Ronde tafel 94 samen  de schouders eronder gezet om deze bijdrage bij elkaar te krijgen, en dit zeker te doen voor de komende 3 jaar.

Wat is het Roeijekruutsbal

Het Roeije kruuts bal is een bal dat al jaren(sind 1971) word georganiseerd om mensen met een beperking.  Deze kunnen wat moeilijker naar de traditionele bals maar, wij willen ze  toch de mogelijkheid te bieden voor een leuke vastelaoves middag.

Van onze jaarlijkse bezoekers wordt een trio gekozen deze worden de week ervoor al mooi op de foto gezet en er word dan ook de proclamatie opgesteld.

In de Maaspoort in Venlo hebben al diversen artiesten op de bühne gestaan zoals: Beppie kraft, winnende Jocus liedjes, diversen dansgroepen, Hay en Marian van den Ham, Wiel vestjens, gé Deenen, Toddezek, Weej 3 en ga zo maar door. Natuurlijk komt ook ieder jaar de stadsprins van VG Jocus en van Jocus Toekôms om het kersverse trio te feliciteren.

De middag word altijd muziekaal omlijst door de harmonielepel.

In het verleden heeft deze middag plaatsgevonden in de Venlonazaal en was er een nauwe samen werking met vastelaoves gezelschap de Vaegers, bij de overgang naar de honderdtal(maaspoort) is jocus erbij betrokken en hebben zij mee het programma verzorgt.

Aanmelden

Deze middag is gratis toegankelijk, echter vragen wij jullie wel om je aan te melden. Hierdoor kunnen wij onze inkoop beter doen zodat er voor iedereen bijvoorbeeld ook een stukje gebak klaar staat.

Aanmelden kan via rkbal@jocus.nl, ben je een jaar geweest en laat je je gegevens achter ontvang je het jaar erna vanzelf een uitnodiging