Word vrijwilliger Doneer

Wat neem jij mee tijdens #1minute2leave?

Wat neem je mee als je maar één minuut hebt om je huis te verlaten? Met de #1minute2leave uitdaging ontdek jij hoe goed jij voorbereid bent op een noodgeval. Doe mee, het duurt slechts 60 seconden, maar het kan je leven veranderen!

Is 60 seconden genoeg om je huis te verlaten? Heb je spullen meegenomen die je helpen te overleven? En de kinderen of de kat, heb je daar aan gedacht? Zou een plan geholpen hebben?

Test jezelf. Stel je timer in op één minuut. Film jezelf of vraag iemand jou te filmen, terwijl je binnen de tijd zoveel mogelijk slimme items verzamelt om binnen de tijd je huis te verlaten. Laat ons zien wat je meeneemt en deel jouw video met de hashtag #1minute2leave.

Bekijk hoe de uitdaging werkt

60

seconden om te pakken wat je mee wilt nemen als je plotseling je huis moet verlaten

Het belang van goede voorbereiding

Vaak wordt het belang van goede voorbereiding pas duidelijk als het te laat is. Het verhaal van Willem laat duidelijk zien hoe lastig het is om tijdens een noodsituatie rustig te blijven en de juiste keuzes te maken. “Ons konijn namen we direct mee, maar aan een extra set kleren dachten we niet.”

Maak een persoonlijk noodplan

In een persoonlijk noodplan bewaar je belangrijke informatie overzichtelijk in één document. Je kunt de informatie digitaal bewaren en een geprint exemplaar op een veilige plek neerleggen. Door het document in te vullen, zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent op een noodsituatie.