Word vrijwilliger Doneer

Coronavirus: onze tips

Mondkapjes in de trein, speciale regels in de supermarkt en nieuwsberichten die je om de oren vliegen: het coronavirus is nog altijd overal om ons heen. Hoe verklein je het risico dat je besmet raakt? Hoe draag je nu precies veilig een mondkapje en wanneer moet je je handen wassen? Via deze pagina vind je al onze tips rondom het coronavirus.

De coronapandemie betekent niet alleen dat veel mensen lichamelijk ziek worden, ook mentaal lijden veel mensen onder de situatie. Of je nu 18 bent en niet aan een zorgeloze studententijd kunt beginnen, of 81 en je kleinkinderen nauwelijks ziet: sinds de komst van het coronavirus voelen veel mensen zich vaker eenzaam, somber of angstig. Lees daarom ook onze tips over je mentale gezondheid.

30.185

telefoontjes kreeg de Rode Kruis Hulplijn vóór mei 2021

rodekruishulplijn-1030x503-1

Hoe werkt het ook alweer met die mondkapjes? Hoe draag je ze veilig? We geven antwoord op vijf veelgestelde vragen over mondkapjes.

Hoe was je je handen op de juiste manier? En wanneer moet dat nu precies? Alle tips om het risico op besmetting te verkleinen op een rij.

Hoe ga je om met corona in de zomer? Of als het heel heet is op je vakantieadres? Lees onze tips over hitte en corona.

Ook anderen laten zien hoe zij voorzichtig kunnen omgaan met het coronavirus? Hang onze gratis posters met tips op. Ze zijn in verschillende talen beschikbaar.

Hulp, advies of een luisterend oor nodig?

De Rode Kruis Hulplijn is er voor iedereen die hulp, advies of een luisterend oor nodig heeft tijdens de coronacrisis. Onze hulpverleners staan graag voor je klaar.

  • Voor Nederlandstaligen:
    Bel 070 – 4455 888 (ma t/m vr, 9.00 – 17.00 uur)
  • Voor anderstaligen:
    Ken jij iemand die hulp nodig heeft, maar geen Nederlands spreekt? Geef die persoon dan het nummer van onze WhatsApp-Hulplijn. Anderstaligen kunnen een (voice-)bericht sturen naar het WhatsApp-nummer, en worden dan teruggebeld in hun eigen taal. Deze service is momenteel beschikbaar in Marokkaans-Arabisch, Tamazight (Berbers), Turks, Portugees en Chinees.
Naar de WhatsApp-Hulplijn

070-4455 888

is het nummer van de Rode Kruis Hulplijn

Rode Kruis service