Word vrijwilliger Doneer

Skip je coronadip met een challenge!

Heb jij het ook even helemaal gehad met de coronasleur? Lijkt iedere dag op de vorige, is je sociale leven een stuk minder bruisend en voel je je bij elke goedbedoelde online meeting ook ongemakkelijker dan een ijsbeer in de sauna? Ga je coronadip te lijf met het Rode Kruis!

1. Doe de digitale #skipdecoronadip-challenge!
Tijdens de #skipdecoronadip-challenge kom je zeven dagen lang in actie om de sleur te doorbreken. Iedere ochtend voer je een kleine opdracht uit van Rode Kruis-psychologen Esmée en Madelon. Met deze opdrachten en handige tips helpen zij je om weer wat zonneschijn in je week te krijgen. Ga zelf de challenge aan of daag je vrienden, collega’s of leerlingen uit!

2. Download de kraskaart voor ouderen
Speciaal voor ouderen ontwikkelden we een kaart met zeven kleine opdrachten die je vrolijk kunnen maken. Deze kaart delen we uit bij bijvoorbeeld verzorgingshuizen en vaccinatiestraten. Ga ook de uitdaging aan en download de kaart hieronder!

Download de digitale #skipdecoronadip-challenge!

Skip ook je coronadip! Volg een week lang de tips en opdrachten van onze psychologen en breng meer zonneschijn in je dag. Doe de challenge alleen of daag je vrienden uit. Je kunt ‘m nu downloaden als pdf. Zo bepaal je helemaal zelf wanneer je begint. Bijvoorbeeld op die ene druilerige maandagochtend…

Download de challenge (pdf)

Speciale editie voor docenten
Sta jij voor de klas of geef je een cursus? En hangen je leerlingen er al wekenlang bij als een natte krant? Skip de coronadip samen met je leerlingen! Dankzij een speciale editie van #skipdecoronadip voor docenten zorg je een week lang voor meer vrolijkheid in de klas.

Naar de challenge voor docenten

 • Wat kun je verwachten van de challenge?

  Bij #skipdecoroandip krijg je zeven opdrachten van Rode Kruis-psychologen Esmée en Madelon. Het idee is dat je een week lang elke dag een opdracht uitvoert. Het gaat om kleine challenges die je thuis kunt doen en dit hoeft niet langer dan tien minuten te duren. Het doel van iedere opdracht is om wat meer vrolijkheid in je dag te brengen. Daarom krijg je ook allerlei handige tips van onze psychologen.

  Je kunt de opdrachten downloaden als pdf. Je kunt de challenge zelf uitvoeren, maar je kunt natuurlijk ook vrienden, familieleden of collega’s uitdagen om de challenge met jou te doen! Zo ga je samen de sleur te lijf.

 • Waarom zou je de challenge doen?

  De coronatijd kan behoorlijk saai en somber zijn. Met de opdrachten in deze challenge doorbreek je elke dag voor eventjes de sleur. Je ontvangt bovendien allerlei aanvullende tips van onze psychologen die je helpen om ook ná de challenge positief te blijven denken. Handig toch?

 • Wanneer kun je de challenge doen?

  Je kunt de challenge downloaden als pdf. Zo kun je zelf bepalen wanneer je met de challenge start, bijvoorbeeld op die ene druilerige maandagochtend. Het is de bedoeling dat je daarna een week lang iedere dag een opdracht doet. Dat kan alleen, maar bijvoorbeeld ook met je vrienden, klasgenoten of collega’s!

 • Waarom organiseert het Rode Kruis deze challenge?

  Het Rode Kruis helpt mensen in noodsituaties. We komen dan in actie om te zorgen dat mensen lichamelijk én geestelijk gezond blijven. Daarom steken we tijdens de coronapandemie niet alleen onze handen uit de mouwen voor de zorg, maar helpen we mensen ook om mentaal gezond te blijven. Zo lees je op onze site allerlei tips over mentale gezondheid, bijvoorbeeld hoe je zorgt dat je goed in je vel zit en hoe je iemand kunt helpen die in de put zit. Met #skipdecoronadip sporen onze psychologen je aan om iedere dag een activiteit te ondernemen waardoor je weer even frisse energie krijgt tijdens de coronacrisis.

Download de kaart voor ouderen

Ga een week lang de uitdaging aan met de #skipdecoronadip-kraskaart! Op deze kaart vind je zeven opdrachten om een beetje vrolijkheid in je dag te brengen.

Hoe werkt het?
1. Download de kaart en print deze eventueel uit.
2. In elk vakje vind je een kleine uitdaging waarmee je een glimlach op je gezicht kunt toveren. Voer een week lang elke dag een opdracht uit.
3. Beleef plezier!
4. Bonustip: daag iemand uit om met je mee te doen. Zo kun je samen met de opdrachten aan de slag.

Download de kraskaart

Maak kennis met de psychologen

“Ik ben Esmée en ik werk als psycholoog bij het Rode Kruis. Om me heen hoor ik van veel mensen dat zij door corona in een dip zitten. Met deze challenge hopen we mensen een beetje positiviteit te brengen in coronatijd.”

“Ik ben Madelon en als Rode Kruis-psycholoog zie ik dat het extra belangrijk is om goed voor je mentale gezondheid te zorgen nu de coronacrisis langer duurt. Daarom geven we je een week lang leuke opdrachten en handige tips waarmee je zorgt dat je lekker in je vel zit. Ik heb er zin in!”