Wat eten we vandaag lege koelkast voedselhulp in Nederland Rode Kruis

Word zes maanden boodschappen­maatje

In Nederland zijn ruim 400.000 mensen in voedselnood. Wij helpen hen met boodschappenkaarten, zodat zij zelf kunnen kiezen welke boodschappen ze het hardste nodig hebben om iedere dag een maaltijd op tafel te zetten. Wil jij iemand een halfjaar lang een steuntje in de rug geven met boodschappen? Je kunt al vanaf € 2,50 per maand boodschappen­maatje worden. Dat staat voor één warme maaltijd per maand. Je krijgt iedere maand een update over hoeveel maaltijden je hebt gedoneerd en leert meer over de personen die onze hulp geven én krijgen. Meer informatie ↓

Help tijdelijk met boodschappen

Wil jij graag iets betekenen voor mensen in voedselnood? Bij het Rode Kruis kun je nu boodschappenmaatje worden. In Nederland zijn er meer dan 400.000 mensen in voedselnood. Door boodschappenmaatje te worden, help jij deze mensen door middel van boodschappenkaarten. Met zo’n kaart kunnen zij zélf kiezen welke boodschappen zij het hardste nodig hebben om dagelijks een maaltijd op tafel te zetten.

Boodschappenmaatje word je voor 6 maanden, al vanaf € 2,50 per maand. Door dit kleine bedrag te doneren, kun je iemand een half jaar lang een steuntje in de rug geven. Daarnaast krijg je iedere maand een update over hoeveel maaltijden je hebt gedoneerd. Zo weet je precies wat jouw donaties hebben betekend voor de mensen in voedselnood.

In die updates leer je ook meer over de personen die onze hulp geven én krijgen. Tijdens het doneren kun je zelf aangeven hoe je deze updates wilt ontvangen. Liever via e-mail of WhatsApp? Aan jou de keuze! Je helpt dus niet alleen mensen in nood, maar krijgt ook een beter beeld van de situatie en de impact van jouw bijdrage.

Kortom, als je op zoek bent naar een manier om iets te doen voor een ander, word dan boodschappenmaatje. Met een kleine maandelijkse bijdrage kun je iemand een halfjaar lang helpen en een verschil maken in het leven van mensen in voedselnood. Wil je onze hulp liever eenmalig steunen? Help dan met een eenmalige gift.

Word vandaag nog boodschappenmaatje en maak deel uit van een grote groep mensen die zich inzet om mensen in voedselnood in Nederland te helpen.