Word vrijwilliger Doneer

Over de meeste rampen hoor je niets…

Heb jij het afgelopen jaar iets gelezen over de droogte in Syrië? Of over de aardbeving op Sulawesi? Logisch als je dit even hebt gemist: in 2021 vonden meer dan 300 natuurrampen plaats, maar een groot deel van deze rampen haalde nauwelijks het nieuws.

Het Rode Kruis mist zelden een ramp. Want met afdelingen in 192 landen zijn we altijd dichtbij als het natuurgeweld toeslaat. Bijvoorbeeld op de Filipijnen, waar deze maand tyfoon Rai heeft toegeslagen. We helpen de slachtoffers van rampen met voedsel, onderdak, water en medische hulp. Zo zorgen we dat niemand alleen staat in tijden van nood.

…maar hulp is wel nodig

En we willen blijven helpen. Ook bij de honderden natuurrampen van volgend jaar, en de jaren erna. Maar dat kunnen we niet alleen. Help jij ons om de slachtoffers van vergeten natuurrampen te helpen? Doneer op giro 6868 (IBAN NL83 INGB 0000 0068 68).

Doneer

300

in 2021 vonden meer dan 300 natuurrampen plaats

zambia-droogte-1030x575-1
0
euro

Voor € 25 geef je een gezin van 5 personen een halfjaar schoon drinkwater.

0
euro

Voor € 35 geef je 4 personen een voedselpakket waarvan ze een maand lang kunnen eten.

0
euro

Voor € 60  geef je een onderdakpakket. Daarin zitten bijvoorbeeld een zeil en gereedschap.

syrie getroffen door extreme droogte Rode Kruis

Van deze rampen heb je nog nooit gehoord

Dit jaar kon je overal lezen over de vulkaanuitbarsting op La Palma. En wellicht hoorde je ook wel over de aardbeving op Haïti. Maar veel rampen zijn nauwelijks in het nieuws geweest. Weet jij bijvoorbeeld welke natuurramp maar liefst 5,5 miljoen slachtoffers maakte?

Tien rampen die je waarschijnlijk hebt gemist

Hoe helpt het Rode Kruis?

Hoe krijg je honderden pallets met voedselpakketten, water en tenten zo snel mogelijk bij mensen die volledig zijn omringd door water? Helpen na een natuurramp is best ingewikkeld. In de video zie je hoe dat in zijn werk gaat.

Lees meer over onze hulp bij natuurrampen