Word vrijwilliger Doneer

Geef een maaltijd voor een ander!

Er is op dit moment veel om ’s nachts over wakker te liggen. Maar wat nu als je ook nog eens naar bed bent gegaan met een lege maag? Maar liefst 690 miljoen mensen wereldwijd hebben honger. Dat zijn veertig keer zoveel mensen als in Nederland wonen! Zij worden iedere ochtend wakker zonder te weten of ze die dag iets zullen eten.

De pandemie heeft de situatie nog erger gemaakt. Daarom mogen we deze mensen niet vergeten. Geef daarom een maaltijd voor een ander en doneer op giro 5125 (IBAN NL02INGB0000005125)!

Doneer
820 mln.

mensen zullen hongerlijden aan het einde van 2021

voedselnood campagne
0 mln
mensen hebben momenteel een ernstig tekort aan voedsel

0 mln
mensen komen hier in 2021 naar verwachting bij

0 mln
mensen zullen honger hebben aan het einde van 2021

0
mensen kunnen per dag sterven door honger*

Waarom lijden zoveel mensen honger?

Over de oorzaken van de honger wereldwijd kunnen we boeken volschrijven: er zijn veel problemen en de situatie verschilt per land. In het kort zijn dit de belangrijkste oorzaken:

  • Natuurrampen: Door droogte en overstromingen zijn veel oogsten mislukt. Dit is bijvoorbeeld het geval in Zuid-Soedan.
  • De sprinkhanenplaag: In het oosten van Afrika woedt sinds een jaar een sprinkhanenplaag. Deze leeft iedere paar maanden opnieuw op. De sprinkhanen vreten hele gewassen op, waardoor er niets overblijft voor mensen om te eten.
  • Conflicten: Geweld kan voor voedselproblemen zorgen. Hierdoor lijden bijvoorbeeld veel mensen honger in Jemen en de Ethiopische regio Tigray.
  • De coronapandemie: Sinds de uitbraak van de pandemie zijn de voedselprijzen in zeker tien Afrikaanse landen gestegen. Tegelijkertijd hebben veel mensen geen of minder geld om eten te kopen.
  • Combinaties van rampen: In sommige landen hebben mensen te maken met meerdere rampen tegelijkertijd. Zo kan een combinatie van oorlog, droogte en sprinkhanen zorgen dat er niet genoeg te eten is.
Lees meer

Wie lijden honger?

Honger komt helaas in veel landen voor. Voorbeelden zijn Zuid-Soedan, Ethiopië, Jemen, Nigeria, de Democratische Republiek Congo en Soedan. En vergis je niet: ook steeds meer mensen in Nederland hebben moeite om een maaltijd op tafel te zetten.

Een schrijnend voorbeeld is de situatie in Zuid-Soedan en Ethiopië. Overstromingen en droogte hebben daar de oogsten verwoest en miljoenen sprinkhanen hebben de overgebleven gewassen verslonden. In de Ethiopische regio Tigray speelt bovendien een conflict en wordt er veel geplunderd. Hierdoor zijn veel mensen in het gebied zwaar ondervoed. In Tigray hebben 2,6 miljoen mensen humanitaire hulp nodig.

Lees meer

Wat kun jij doen?

Jij kunt samen met ons zorgen dat mensen met honger niet worden vergeten. Geef een maaltijd voor een ander en doneer op giro 5125. Met jouw donatie kunnen we:

  • Voedselpakketten uitdelen
  • Voedselvouchers aanbieden
  • Voedseltekorten tegengaan op innovatieve manieren

Help je ook mee? Doneer nu op giro 5125 (IBAN NL02INGB0000005125)!

Doneer nu
0
Voor €25 geef je een voedselpakket voor een maand aan een gezin

0
Voor €50 geef je twee gezinnen een voedselpakket voor een maand

0
Voor €100 geef je vier gezinnen een voedselpakket voor een maand

* Deze cijfers zijn afkomstig van het Wereldvoedselprogramma en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties.