Word vrijwilliger Doneer

Coop Rode Kruis Fonds

Al jaren werkt Coop samen met het Rode Kruis om mensen in Nederland voor te bereiden op noodsituaties. Met het geld dat bij elkaar wordt gebracht in het Coop Rode Kruis Fonds worden projecten gefinancierd om de buurt te versterken en meer leefbaar te maken.

Lente bij je thuis, maaltijd voor een ander

Het is niet voor iedereen even vanzelfsprekend dat er elke avond een maaltijd op tafel staat. Een grote groep Nederlanders is hard getroffen door de coronacrisis. Coop geeft hen een steuntje in de rug, door bij te dragen aan het project ‘Maaltijd voor een ander’ van het Rode Kruis.

Vanaf 22 maart tot en met 25 april 2021 was in Coop- winkels een speciale volumebos tulpen te koop voor € 3,99*. Per bos ging er € 1,- naar het Rode Kruis voor een maaltijd voor een ander. Het Rode Kruis heeft alle donaties omgezet in boodschappenkaarten.

EHBO-kennis kan levens redden

Afgelopen tijd heeft Coop zich ingezet voor lokale EHBO-cursussen. Want EHBO-kennis is voor iedereen van levensbelang. Onder meer dankzij het statiegeld dat klanten doneerde en dat Coop verdubbelden, hebben zo’n 1000 klanten een gratis EHBO-cursus kunnen volgen tussen de schappen van ruim 80 Coop-winkels! Benieuwd naar hoe dat in z’n werk ging? Bekijk hier de video.

Sparen voor AED’s in de buurt

En daar blijft het niet bij. Coop zamelden ook geld in om bij al onze winkels zonder AED er één te realiseren. Ook daarmee maakt Coop de buurt veiliger. In december 2019 werden de eerste 50 AED’s aan de buitenkant van Coop-supermarkten geplaatst, zodat deze 24/7 beschikbaar zijn voor de hele buurt. Coop spaart de komende tijd door om alle ruim 315 winkels van een AED te voorzien.

Fred Bosch, Algemeen Directeur Coop Supermarkten, gaf samen met Joke Hoekstra, Directeur Nationale Hulp en Verenigingsmanagement van het Nederlandse Rode Kruis, en ondernemer Niek Slomp van Coop Dunnink in De Wijk, het startsein voor de uitrol van honderden AED’s door de eerste AED te plaatsen.