Word vrijwilliger Doneer

Vrienden van het Rode Kruis

Ben jij een ondernemer met een sterk gevoel voor maatschappelijke betrokkenheid? Wil je met je bedrijf echt iets betekenen voor degenen die het het hardst nodig hebben? Dan is nu het moment om in actie te komen! Word Vriend van het Rode Kruis, want elke euro die je investeert, helpt mensen in nood.

Als Vriend van het Rode Kruis draag je niet alleen bij aan directe hulp voor mensen in nood, maar ook aan innovatieve oplossingen om kwetsbare gemeenschappen beter voor te bereiden op rampen. Wereldwijd en bij jou in de buurt. En dat kan al met een bijdrage vanaf €300 per maand.

Sluit je vandaag nog aan bij een groeiend netwerk van betrokken MKB-ondernemers die geloven in maatschappelijk verantwoord ondernemen en echt impact willen maken. Je profiteert bovendien van Vrienden-voordelen zoals inspirerende netwerkbijeenkomsten en een gratis EHBO-cursus voor jouw eigen medewerkers. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Als Vriend van het Rode Kruis:

 • Doe je iets goed voor de wereld, bij jou in de buurt én ver weg;
 • Zorg je ervoor dat meer mensen een warme maaltijd op tafel kunnen zetten;
 • Draag je bij aan de aanpak bij de gevolgen van klimaatverandering;
 • Investeer in je in innovatieve hulpverlening;
 • Versterk je jouw reputatie en profilering naar klanten en werknemers;
 • Ben je onderdeel van een zakelijk netwerk met een sterke maatschappelijke relevantie, connect ook met ons op LinkedIn;

 

 

Wat zijn de voordelen voor Vrienden van het Rode Kruis?

 • Netwerk van betrokken ondernemers;
 • 4x per jaar een nieuwsbrief met updates over de programma’s die dankzij de Vrienden mogelijk worden gemaakt;
 • Vriend van-logo en e-mailbanner voor interne en externe communicatie;
 • Jaarlijkse bijeenkomsten met interessante sprekers en waar je kunt netwerken met andere Vrienden van het Rode Kruis;
 • Veiligere werkplek voor jou en je medewerkers met de gratis EHBO- of reanimatiecursus voor 10 medewerkers;
 • EHBO-koffer voor op kantoor;
 • Korting op de EHBO vervolgcursussen;
 • Belastingvoordeel: vraag je financieel adviseur om advies!

Hoe steun je als Vriend van het Rode Kruis?

Als Vriend van het Rode Kruis help je mensen die nu in nood zijn, maar investeer je ook in innovatieve oplossingen. Je zorgt er bijvoorbeeld voor dat meer mensen in Nederland een warme maaltijd op tafel kunnen zetten. En door vooraf te investeren in duurzame oplossingen help je kwetsbare gemeenschappen zich te beschermen tegen de impact van rampen en wordt veel schade en leed voorkomen. Je draagt dus bij aan de aanpak van de gevolgen van klimaatverandering en je geeft invulling aan je corporate social responsibility-beleid. 

Het Vriendenprogramma richt zich op drie programma’s:

Programma 1: Voedselnoodhulp in Nederland

Ook in Nederland is een maaltijd helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Steeds vaker horen we dat mensen een maaltijd moeten overslaan omdat ze de boodschappen niet meer kunnen betalen. Dit mogen we niet laten gebeuren. Daarom biedt het Rode Kruis voedselnoodhulp aan mensen die het niet meer redden en geen hulp kunnen vinden bij andere instanties. Samen met lokale partners die de wijk goed kennen, deelt het Rode Kruis boodschappenkaarten en ontbijttassen uit. Met een bedrag van bijvoorbeeld €7.500 kunnen we 750 kinderen voorzien van een ontbijttas voor 1 week.

 • Wie is deze groep mensen die geen hulp kan vinden bij andere instanties?

  Dit zijn bijvoorbeeld ouderen die niet mobiel genoeg zijn om een voedselpakket op te halen, mensen die op de wachtlijst staan van een hulpinstantie, gezinnen in armoede die een paar euro te veel verdienen om in aanmerking te komen voor voedselhulp of ongedocumenteerden. Het Rode Kruis vindt dat iedereen in Nederland toegang moet hebben tot een goede maaltijd.

 • Wat zit er in een ontbijttas?

  Een ontbijttas bestaat uit een gezonde en gevarieerd ontbijt voor 1 kind voor een week lang en bestaat uit o.a. de volgende producten: brood, pap of muesli, melk, beleg, een stuk fruit en/of een stuk groente.

 • Hoe werkt een boodschappenkaart?

  Een boodschappenkaart is een soort tegoedkaart waarmee mensen zelf kunnen kopen wat ze nodig hebben. Gewoon, in de supermarkt. Ook als je het zelf even niet redt, is het prettig om de regie te houden over wat je eet.

 • Wie worden er geholpen door mijn steun?

  Door jouw steun kunnen we deze groep mensen voorzien van een goede maaltijd. Zo kunnen we gezinnen met kinderen helpen met een gezond en gevarieerd ontbijt. Met een boodschappenkaart van €17,50 hebben mensen 7 dagen een gevarieerde warme maaltijd. Met een vriendenbijdrage van €7.500 euro kunnen we het volgende realiseren:

  • 428 personen voorzien een boodschappenkaart voor 7 dagen een gevarieerde warme maaltijd.
  • 750 kinderen voorzien van een ontbijttas voor 7 dagen een gezond en gevarieerd ontbijt.

Programma 2: Natuurgeweld op de Filipijnen

Ieder jaar worden de Filipijnen getroffen door natuurgeweld. Tyfoons en moessonregens en de daarmee gepaard gaande stormen, vloedgolven en overstromingen teisteren de lokale bevolking. Een goede voorbereiding voorkomt een hoop leed. Met een bijdrage van €5000,- kunnen we bijvoorbeeld 5000 mangrovebomen planten die de kust helpen beschermen bij storm.

 • Hoe vaak worden de Filipijnen geteisterd door natuurgeweld?

  De Filipijnen worden jaarlijks getroffen door zo’n 20 tyfoons. Daarnaast wordt het gebied rond Tacloban regelmatig geteisterd door vloedgolven en overstromingen door stormen en moessonregens.

 • Hoe helpt het Rode Kruis?

  • Met herstelde mangroves en strandbossen – Deze houden wind tegen en zetten de grond vast zodat modderbanken ontstaan. Zo vormen ze natuurlijke golfbrekers. Daardoor is het risico op overstromingen bij een storm minder groot. De bossen worden samen met lokale bewoners geplant en onderhouden. Een expert wordt geraadpleegd om de mangroves optimaal te plaatsen en in te richten.
  • Met betere waarschuwingssystemen voor slecht weer, voorlichting over rampenvoorbereiding en trainingen voor noodhulpteams – Zo weten mensen beter wat ze moeten doen als de nood aan de man komt.
  • Met trainingen op het gebied van hygiëne, schoon drinkwater en afval – Door eerdere stormen, waaronder de zware tyfoon Haiyan in 2013, zijn wc’s en waterpompen verwoest. Mensen die hun huis verloren door het natuurgeweld trokken naar andere gebieden, waar ze nu met meer mensen op één plek wonen. De gezondheidsrisico’s zijn hierdoor hoger. Daarom worden waterpompen gerepareerd of verplaatst naar betere plekken en er worden vaste locaties voor afvalverwerking ingericht.
  • Met nieuwe, duurzamere bronnen van levensonderhoud voor de lokale bevolking – De mangrovebossen spelen hierbij een belangrijke rol: vissen leven graag tussen de bomen en zeegrassen van de mangrovebossen. Bewoners van Tacloban kunnen deze vissen vangen voor eigen consumptie of voor de verkoop.
 • Hoeveel mensen worden geholpen met dit project?

  Het project richt zich direct op 1100 mensen in 7 wijken. Indirect worden er 17.333 mensen bereikt. Na afloop van het project zijn deze mensen minder kwetsbaar voor de tyfoons en overstromingen die vrijwel zeker weer zullen komen.

 • Waar investeer je in?

  Met een bijdrage van €5.000,- per jaar investeer je in het voorkomen van rampen. Met behulp van jouw investering kunnen we een van de volgende activiteiten realiseren:

  • 5.000 mangrovebomen planten die de kust helpen beschermen bij storm;
  • 2 wijken voorzien van hulpmiddelen (bijv. sirenes, megafoons en geluidsinstallaties) om mensen te waarschuwen.

Programma 3: Lokale hulpverlening

Het Rode Kruis is er ook in jouw regio. Dankzij duizenden enthousiaste vrijwilligers is het Rode Kruis overal in Nederland aanwezig en helpen we ook mensen bij jou in de buurt. We helpen bij het evacueren van slachtoffers, bieden medische ondersteuning en doen er alles aan om kwetsbare mensen beter voor te bereiden op noodsituaties. Een deel van jouw donatie gaat naar het district waar jouw bedrijf gevestigd is. Zo maak jij impact in je directe omgeving.

 • Waar vind ik het Rode Kruis in mijn regio?

  Wie in Nederland direct hulp nodig heeft, kan rekenen op het Rode Kruis. Duizenden vrijwilligers staan dag en nacht paraat. Onze vereniging is opgedeeld in 21 districten in Nederland. Op deze pagina vind je de locaties bij jou in de buurt.

 • Wat doet het Rode Kruis in mijn regio?

  Ook in Nederland zijn we er in tijden van nood

  • Voedselhulp: Toren torenhoge gasrekening, dure boodschappen en geen idee hoe je alle rekeningen moet betalen. Helaas overkomt dit steeds meer mensen in Nederland. Ze zitten met de handen in het haar en weten niet meer hoe ze een maaltijd op tafel kunnen zetten. Het Rode Kruis geeft daarom voedselhulp aan mensen die nergens anders terechtkunnen. Dit doen we op verschillende plekken in Nederland, samen met onze partnerorganisaties: alles over voedselhulp in Nederland.
  • Hulp bij de opvang van asielzoekers: je hebt het vast wel in het nieuws gezien: er zijn niet genoeg plekken om asielzoekers op te vangen. Veel mensen die net aankomen in Nederland, kunnen niet direct op een fijne locatie terecht om hun asielprocedure af te wachten. Het Rode Kruis helpt bij de opvang van asielzoekers in Nederland. Onze hulpverleners ondersteunen op locaties in het hele land, bijvoorbeeld als gastheer of -vrouw, met EHBO, kledinguitgifte of een luisterend oor.
  • Hulp bij noodsituatie: het Rode Kruis is een noodhulporganisatie. Maar dat betekent niet dat we alleen in actie komen bij de grote orkanen of overstromingen die je ziet op het journaal. Ook in Nederland staan we klaar om te helpen als het misgaat. Bij kleine of grote calamiteiten komen onze noodhulpteams in actie. Bijvoorbeeld bij een brand, treinongeluk of aanslag. We ondersteunen dan de hulpdiensten en verzorgen bijvoorbeeld lichtgewonde slachtoffers. Of stel je voor dat je plotseling je huis uit moet omdat er een gaslek is gevonden. Dan staan onze vrijwilligers klaar om jou en je buren op te vangen.
  • Iedereen voorbereid op noodsituaties: het Rode Kruis geeft voorlichting zodat mensen zichzelf en anderen kunnen helpen in geval van nood met EHBO-cursussen, voorlichting over noodsituaties en hulp bij het opstellen van noodplannen.
  • Oog voor verborgen leed: mensenhandel, uitbuiting of al je familie kwijtgeraakt zijn in een conflict. Je ziet het misschien niet dagelijks om je heen, maar ook in Nederland zijn er veel mensen met dit soort problemen. Vooral onder mensen die niet de juiste papieren hebben of de taal niet spreken is veel verborgen leed. Het Rode Kruis staat voor hen klaar.
 • Wat betekent mijn steun?

  De steun van jouw bedrijf is van onschatbare waarde voor mensen in een kwetsbare situatie. Dankzij jouw bijdrage als Vriend van het Rode Kruis komen we in actie in tijden van in nood. Overal ter wereld, en dus ook in Nederland. En voor iedereen. We geven bijvoorbeeld een maaltijd aan mensen die nergens anders terechtkunnen. En we helpen bij de opvang van asielzoekers. Maar ook als je moet worden geëvacueerd vanwege een grote brand, zijn we er voor jou, je buren en je medewerkers.

Vriend van het Rode Kruis logo_Westburg life science
Vriend van het Rode Kruis logo_NVO transport
Vriend van het Rode Kruis logo_Grottendieck
Vriend van het Rode Kruis logo_Applitech
Vriend van het Rode Kruis logo_ FRD Furukawa
Vriend van het Rode Kruis_logo_Verbeekenbol
Vriend van het Rode Kruis_logo_Sigma
Vriend van het Rode Kruis_logo_Op Zeker
Vriend van het Rode Kruis_logo_NL_jobs
Vriend van het Rode Kruis_logo_medido
Vriend van het Rode Kruis_logo_Ludens
Vriend van het Rode Kruis_logo_ISVW
Vriend van het Rode Kruis_logo_Huris
Vriend van het Rode Kruis_logo_Baxing
Vriend van het Rode Kruis_logo_PinDirect
Vriend van het Rode Kruis logo_solventa
Vriend van het Rode Kruis logo_Bosch Service
Vriend van het Rode Kruis_logo_Americold
Vriend van het Rode Kruis logo_vaccinatiesopreis
Vriend van het Rode Kruis_Studio Pets
Vriend van het Rode Kruis_logo Forkliftcenter (2)
Vriend van het Rode Kruis_logo Kragten (2)
Vriend van het Rode Kruis_Brands of
Vriend van het Rode Kruis logo_Raditeq
Vriend van het Rode Kruis logo_ Maatje voor de zorg
Vriend van het Rode Kruis logo_Tellekamp kunststofkozijnen
Vriend van het Rode Kruis logo_Tellekamp kunststofkozijnen
Vriend van het Rode Kruis logo_Marine Invest Holding
Vriend van het Rode Kruis_logo Lamit Care Systems
Vriend van het Rode Kruis logo_Magnus Energy
Vriend van het Rode Kruis logo_Label Plus
Vriend van het Rode Kruis logo_HC partners
Vriend van het Rode Kruis
Vriend van het Rode Kruis logo_3MENSionaal
Vrienden van het Rode Kruis Premium Business Consultancy
W3Serve Logo Vrienden van het Rode Kruis
Vrieden van het Rode Kruis logo Dorrestijn
Vrienden van het Rode Kruis logo QStarsIT
Vrienden van het Rode Kruis logo B solutions
Vrienden van het Rode Kruis logo Energy Profs
Vrienden van het Rode Kruis logo TechForce
Vrienden van het Rode Kruis - logo Van Oostrum Infra en Cultuurtechniek
Vrienden van het Rode Kruis - logo Van Poot Reiniging
Logo Vrienden van het Rode Kruis Matras Recycling Europe
Logo Vrienden van het Rode Kruis Matras Recycling Europe
Vrienden van het Rode Kruis - logo GeoCat
Vrienden van het Rode Kruis logo van Iersel
Vrienden van het Rode Kruis logo STEENGOED
Vrienden van het Rode Kruis logo Kessels Automobielen
Renfro Brands
Vrienden van het Rode Kruis_logo Bright Workwear
Vriend van het Rode Kruis

“De Regelmeisjes regelen van alles voor iedereen. We nemen veel projecten van onze opdrachtgevers uit handen. Daarnaast zetten we ons ook in voor maatschappelijke onderwerpen. Zo organiseren we elk jaar een Closet Sale waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. We hebben ons aangesloten bij de Vrienden van het Rode Kruis om zo nóg meer maatschappelijke impact te maken.”

Kirsten van Schaik – De Regelmeisjes

“Goed doen voor een ander en investeren in de toekomst is voor ons belangrijk. ‘Met Pinnen voor het goede doel’ en onze samenwerking met het Rode Kruis dragen wij hier graag aan bij.”

Ben Smit – PinDirect

“In 2016 heb ik Bed-Stay ontwikkeld om mensen een tijdelijke slaapplaats te bieden met behoud van privacy en comfort. Deze nieuwe manier van tijdelijke (slaap)huisvesting is overal ter wereld snel en efficiënt in te zetten. Ik kwam hierdoor in contact met het Rode Kruis en besloot, om nog meer impact te kunnen maken, Vriend van het Rode Kruis te worden. Wat me enorm aanspreekt is dat je onderdeel uitmaakt van een netwerk waar krachten en kennis op de juiste manier worden gebundeld.”

Peter Vogel – Bed-Stay

Op de hoogte blijven van nieuws voor bedrijven & organisaties?

Ja, ik schrijf mij in

 

Neem vrijblijvend contact op

Vraag ons naar de mogelijkheden om ook Vriend van het Rode Kruis te worden

Vahideh Shemshad

Relatiemanager Corporate Partnerships
Thirza Wortmann Relatiemanager Vrienden van het Rode Kruis

Thirza Wortmann

Relatiemanager Corporate Partnerships

Zal ik je binnenkort terugbellen?

Hidden
Akkoord privacy-voorwaarden(Vereist)