Word vrijwilliger Doneer

Sponsoractie voor het Rode Kruis

Hoe maak je met jouw school impact? Door het werk van het Rode Kruis te steunen bijvoorbeeld. We zijn er voor iedereen. Dichtbij helpen we bij (sport)evenementen, maar ook ver weg bieden we hulp in noodsituaties. Een sponsoractie in het basisonderwijs is een leuke activiteit voor de jaarlijkse projectweek, de Koningsspelen of een sportdag. Vraag vrijblijvend een gastles aan om de actie in de leiden, dan gaat het pas écht leven bij de leerlingen. Organiseer één van de acties hieronder of maak zelf een actie aan op onze website Actie voor het Rode Kruis.

Organiseer een sponsorloop

Hoe sportief zijn jouw leerlingen? Test het met de Red Hero Kids Run: dé sponsorloop voor basisscholen. Het opgehaalde geld komt ten goede aan het lokale Rode Kruis bij jou in de buurt. De Red Hero Kids Run is een leuke én leerzame activiteit voor alle leerlingen op school. Het draagt bij aan het saamhorigheidsgevoel binnen de school: trotse ouders en kinderen die samen voor één doel lopen. Na aanmelding ontvang je van ons promotiematerialen zoals stempelkaarten, flyers, deelnemerslijst en een grote poster.

Download het Handboek en organiseer in 7 stappen een Red Hero Kids Run.

FlashBrigade flessen inzamelen sponsoractie basisonderwijs Rode Kruis

Lege flessen voor het Rode Kruis

De wereld wordt regelmatig geteisterd door natuurrampen: van orkanen in het Caribisch gebied tot aardbevingen in Nepal en droogte in de hoorn van Afrika. Het Rode Kruis komt in actie. We leggen waarschuwingssystemen aan, delen dekzeilen, medicijnen en andere eerste levensbehoeften uit. Dit kunnen we niet alleen! Daar hebben we jullie hulp bij nodig.

Kom samen met jouw leerlingen in actie bij een acute, grote ramp. De Flash Brigade bestaat uit basisschoolleerlingen die na de ramp in actie komen door het inzamelen van lege statiegeldflessen. Zo halen zij geld op voor het Rode Kruis. Hoe meer flessen, des te meer hulpverlening wij kunnen bieden! De achtergrond van de ramp lichten we toe in een gastles.

Ontvang via het portal van Nieuwsbegrip gratis aanvullend lesmateriaal.

Aanvraagformulier sponsoractie basisonderwijs

Naam contactpersoon(Vereist)
Welke actie wil je opzetten?(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Adres van de school(Vereist)
Gastles Rode Kruis
Bevestig