Word vrijwilliger Doneer

Zo voelt het om in oorlog op te groeien

Vaak hoor je erover in het nieuws. Oorlog. Veel kinderen hebben ermee te maken. Zoals de 11-jarige Vian uit Syrië. Ze is op de vlucht, omdat er raketten over haar huis vliegen. Of de 12-jarige Angie uit Colombia. Ze is op een landmijn gestapt en moet nu opnieuw leren lopen.

Leven in oorlog. Het is moeilijk voor te stellen. Hoe voelt het als je ineens op de vlucht moet? In de reizende tentoonstelling ‘Kind onder Vuur’ maken jouw leerlingen kennis met kinderen als Vian en Angie. Naast filmpjes zijn er ook spannende opdrachten.

Waar is Kind onder Vuur binnenkort te zien?

‘Kind onder Vuur’ doet diverse steden en dorpen aan. De tentoonstelling is ontwikkeld in samenwerking met het Humanity House. Breng een bezoek aan deze unieke tentoonstelling bij jouw in de buurt en laat de leerlingen ervaren hoe het is om op te groeien in oorlogsgebied.

Indrukwekkend. Een van de jongens zei: “Dit komt pas echt binnen, je ziet het verhaal nu van allerlei kanten. Zo zie je het niet op het journaal.”

Wilhelminaschool Rijssen
Kind onder Vuur afbeelding
 • Doelgroep

  Groep 7 en 8. Ook geschikt voor de brugklas.

 • Doel

  Leerlingen doen kennis op over vluchten, oorlog en gezinshereniging.

  Leerlingen kunnen zich verplaatsen in leeftijdsgenootjes die opgroeien in een conflictgebied.

 • Sluit aan op kerndoelen

  Oriëntatie op jezelf en de wereld (34, 36, 37, 38, 47).

  Kunstzinnige oriëntatie (54, 55)

  Nederlands (1, 2, 3).

  21st Century Skills: samenwerken, probleemoplossend vermogen, communiceren, kritisch denken, creativiteit, en sociale en culturele vaardigheden

 • Tijdsduur

  Eén uur

Schrijf je in voor de onderwijsnieuwsbrief

 • Staat jouw locatie niet tussen de opties? Stuur dan een e-mail naar educatie@redcross.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie?