Word vrijwilliger Doneer

Gastlessen en lesmateriaal voortgezet onderwijs

Voor het voortgezet onderwijs heeft het Rode Kruis een divers aanbod lesmaterialen, gastlessen en cursussen. De onderwerpen sluiten aan bij het domein van de mens- en maatschappijvakken én de burgerschapsdoelen. De lessen zijn flexibel inzetbaar en er is weinig tot geen voorbereidingstijd nodig. Dit lesmateriaal haalt de buitenwereld in de klas en maakt leerlingen bewust van noden in de wereld, versterkt de zelfredzaamheid en de hulpbereidheid.

Hero of Humanity voortgezet onderwijs Rode Kruis

Dilemmaspel over hulpbereidheid

Hoe behulpzaam zijn jouw leerlingen? Met het online dilemmaspel ‘Hero of Humanity’ krijgen de leerlingen diverse lastige situaties voorgeschoteld. Je kunt hier eenvoudig zelf mee aan de slag via de kant-en-klare online omgeving of vraag een gastles bij jou op school aan.

Onderwijs humanity game educatief spel vo rode kruis

Educatief spel internationale hulp

Welke hulp zet een Rode Kruis noodhulpteam in na een tyfoon op de Filipijnen? Bij de ‘Humanity Game’ kruipen leerlingen in de huid van Rode Kruis-hulpverleners. Het spel met indrukwekkende video’s over ramp- en conflictgebieden laat jouw klas in één lesuur kennismaken met onze internationale hulpverlening. Je kunt de les zelf geven via LessonUp of vraag een gastles aan.

Humanitair oorlogsrecht lesmateriaal voortgezet onderwijs Rode Kruis

Regels in tijden van oorlog

De regels zijn vastgelegd in het humanitair oorlogsrecht. Hierdoor worden oorlogen een stukje menselijker. Wanneer weegt de schade op tegen het doel? Welke wapens mag je we/niet gebruiken en wat is de rol van het Rode Kruis tijdens een oorlog? Download nu het lespakket ‘Woorden vs. Wapens, tijdens een oorlog‘ en/of vraag onze gastles aan.

EHBO certificaat behalen voortgezet onderwijs Rode Kruis

EHBO-certificaat behalen

Elk jaar belanden 140.000 jongeren op de spoedeisendehulpafdeling van een ziekenhuis. EHBO-kennis is daarom van levensbelang! Jongeren zijn écht goed in staat om de eerste levensreddende handelingen te verrichten. Nodig een instructeur van het Rode Kruis uit bij jou op school.

Docententraining mensenhandel Rode Kruis

Mensenhandel (niet) op school

De gevolgen van mensenhandel zijn hartverscheurend. Docenten en andere onderwijsprofessionals kunnen scholieren hiertegen beschermen door signalen te herkennen en het thema in de klas te bespreken. Bekijk ons gratis lesmateriaal over seksuele en criminele uitbuiting of meld je aan voor de docententraining.

Kom in actie met jouw klas voortgezet onderwijs Rode Kruis

Kom in actie voor het Rode Kruis

Touwtje springen, een recordpoging planken, koekjes bakken of een popquiz organiseren. Hoe komt jullie middelbare school in actie om geld in te zamelen voor de hulpverlening van het Rode Kruis? Kijk op onze actiepagina en start jouw project!

EHBO gastdocent voor de klas in het basisonderwijs Rode Kruis

Blijf op de hoogte

Altijd als eerste op de hoogte over nieuw lesmateriaal, speciale acties of actuele rampen? Gemiddeld zes keer per jaar versturen wij per sector een onderwijsnieuwsbrief.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Als eerste op de hoogte van nieuw lesmateriaal?

Ontvang de onderwijsnieuwsbrief