Word vrijwilliger Doneer

Als alles begint te schuiven, is het tijd om te helpen

We leven in een tijd met uitzonderlijk veel rampen. Zware aardbevingen in Afghanistan, Marokko, Turkije en Syrië. De overstromingen in Libië en de Filipijnen. Bosbranden wereldwijd. Slepende conflicten, zoals in Oekraïne en in Israël, Gaza en de Westelijke Jordaanoever. Het ontregelt de levens van steeds meer mensen. 

Daarom komen wereldwijd hulpverleners van het Rode Kruis in actie. Elke dag. Dat willen we blijven doen, juist nu steeds meer mensen hulp nodig hebben. Geef vandaag voor de hulp van het Rode Kruis op NL33INGB0000000881. En help ons klaar te staan voor iedereen in nood.

Doneer nu

Giro 881

Geef voor water, voedsel, medische zorg en onderdak

Help de slachtoffers van de aardbeving in Marokko Rode Kruis
Mevrouw met haar dochtertje woont in een opvanglocatie in Turkije na de aardbeving Rode Kruis

Hulp aan mensen na een aardbeving

In februari werd Handan’s leven samen met miljoenen andere mensen in Turkije en Syrië opgeschud. Maar nog dagelijks voelt ze de gevolgen. Samen met haar twee kinderen woont ze in een nood-containerwoning omdat haar huis verwoest is. Wanneer de wind hard waait en de container beweegt, schrikt ze op van angst voor een mogelijk nieuwe aardbeving. Handan is heel dankbaar dat ze nu hier kan wonen, maar maakt zich ook zorgen over de toekomst. Deze ramp is nog lang niet voorbij, en zolang er hulp nodig is, zal het Rode Kruis blijven helpen.

De Soedanese Abdel ligt met verwondingen in ziekenhuis in Tsjaad

Hulp aan mensen tijdens een conflict

In het Abéché ziekenhuis in Tsjaad worden uitsluitend mensen met schotwonden behandeld. Veel van de patiënten in het ziekenhuis zijn vanuit Soedan gevlucht naar het buurland. Zo ook Abdel (31): “Ik heb ‘dood’ gespeeld om te overleven toen een gewapende groep de auto overviel. Het werkte, maar toen ik weer ‘tot leven kwam’ zag ik dat alle anderen waren vermoord.” In Soedan is al maanden een bloederig conflict gaande. Vijf miljoen mensen zijn gedwongen om te vluchten, waarvan de meesten in buurlanden veiligheid zoeken. Het Rode Kruis helpt met voedsel, water en medische zorg.

Bangladesh overstroming - vrouw met kind op arm - Rode Kruis

Hulp aan mensen na een overstroming

Neharun (30) en haar dochter zijn thuis. Ze zijn bezig met het herbouwen van hun door overstromingen getroffen huis. We ondersteunen hen met gegolfde verzinkte platen en geld om hun huis te repareren. Dit maakt deel uit van de hulpverlening voor mensen die zijn getroffen door de verwoestende overstromingen in Sylhet en Sunamganj, Bangladesh. Het lokale Rode Kruis heeft een uitgebreid plan opgesteld dat effectieve, geïntegreerde hulp zal bieden aan de honderden duizenden mensen die zijn getroffen door de overstromingen. Dit gaat om zowel hulpverlenings- als herstelactiviteiten.

Rode Kruis Giro 881

In actie voor getroffenen recordjaar rampen en conflicten

Het Rode Kruis roept op om te doneren op Giro 881 om iedereen die geraakt is door rampen, overal ter wereld, de juiste hulp te kunnen blijven bieden. 

  • Het jaar 2023 is het warmste jaar ooit gemeten, er waren bovengemiddeld veel aardbevingen en er zijn meer mensen ontheemd dan ooit.  
  • Miljoenen mensen weten niet hoe ze deze winter door moeten komen. 
  • Ook volgend jaar verwachten we bovengemiddeld veel natuurrampen, onder andere door het weerfenomeen El Niño. 
  • Om iedereen, overal ter wereld, de juiste hulp te kunnen blijven bieden, vragen we jou om een donatie. 
Ik help mee

Steun 6 maanden onze hulp

Wereldwijd komen hulpverleners van het Rode Kruis in actie. Elke dag. We helpen wie dan ook, waar dan ook, waarom dan ook. Dat willen we blijven doen, juist nu steeds meer mensen hulp nodig hebben. Steun jij onze levensreddende hulp een halfjaar lang? Na zes maanden stopt jouw maandelijkse bijdrage automatisch. 

Ja, ik steun 6 maanden
0
voor 35.000 liter schoon drinkwater

0
voor een onderdakpakket voor een gezin

0
voor medicatie voor ruim 140 personen voor een maand

Op de hoogte blijven van ons werk in binnen- en buitenland?

Meld je aan voor updates per mail