Word vrijwilliger Doneer

Dit is een tijd om te helpen

In Oekraïne hebben miljoenen mensen geen huis meer door het conflict. In Pakistan hebben honderdduizenden mensen geen toegang  tot drinkwater sinds de extreme overstromingen. In Nederland hebben duizenden gezinnen geen geld meer voor boodschappen.

Het zijn slechts drie voorbeelden van landen waar mensen niet meer in hun levensbehoeften kunnen voorzien. Deze tijd kan ons verdelen, maar ook verbinden. Laten we elkaar helpen. Wij zetten ons in voor mensen in noodsituaties, overal ter wereld. Wie dan ook. Waar dan ook. Waarom dan ook. En dat blijven we doen. Help je mee?

Doneer nu

400.000

mensen zijn naar schatting in Nederland in voedselnood

Rode Kruis service
bogi-beviel-in-opvangcentrum

Onze hulp aan mensen uit Oekraïne

Baby Szimonetta werd geboren op 9 maart in Győr in Hongarije, in een ooit oud ziekenhuisgebouw dat nu een opvangcentrum is voor vluchtelingen uit Oekraïne. Haar moeder, Bogi, heeft een aparte kamer in het gebouw waar ze in alle rust voor haar baby kan zorgen. Szimonetta werd geboren met een keizersnede, dus de snelle reactie van Rode Kruis-vrijwilligers en -personeel was belangrijk voor een veilige bevalling. Het Hongaarse Rode Kruis biedt samen met andere partners warme maaltijden, medische hulp en onderwijs in het centrum. Szilvia van het Hongaarse Rode Kruis is directeur van het centrum: ”Ik ben ontzettend trots op de manier waarop het Rode Kruis de hulp coördineert.”

asma helpt families in Pakistan

Onze hulp aan mensen in Pakistan

Asma sloot zich onlangs aan bij de Pakistaanse Rode Halve Maan om de slachtoffers van de overstromingen in de provincie Sindh te helpen. Het huis van haar familie is ook getroffen en is momenteel onbewoonbaar. Hoewel haar familie een ander huis heeft kunnen huren, voelde ze de behoefte om degenen te helpen die niet over de middelen beschikken om hetzelfde te doen. Asma wordt door het Relief ERU-team van het IFRC getraind in het uitdelen van kritieke hulpgoederen aan door overstromingen getroffen families.

nienke ontvangt boodschappenkaarten rode kruis

Onze hulp aan mensen in Nederland

Nienke weet als geen ander hoe het is om niet genoeg geld te hebben voor eten. Eerst zat ze door schrijnende situaties jarenlang in de schuldhulpverlening en nu zit ze door trauma’s van vroeger in de ziektewet. De schrikbarende energieprijzen en de torenhoge inflatie maken dat het moeilijk is om rond te komen. Gelukkig zorgen de boodschappenkaarten van het Rode Kruis voor verlichting. Zo kan ze nu koffie kopen en shampoo – producten die lange tijd niet vanzelfsprekend waren. Ondanks alle zorgen, is Nienke vooral heel dankbaar voor de hulp die zij krijgt.

kind haalt water in syrisch vluchtelingenkamp

Help 6 maanden met eerste levensbehoeften

Steeds meer mensen redden het niet meer. Eerste levensbehoeften zoals onderdak, water en voedsel staan wereldwijd onder druk. Onze hulpverleners zetten zich in voor mensen in noodsituaties, overal ter wereld. Help je ook mee? Steun de hulpverlening van het Rode Kruis en word voor 6 maanden donateur. Je kiest jouw eigen maandbedrag en na 6 maanden stopt het automatisch weer.

Ja, ik steun 6 maanden
0
voor een boodschappenkaart voor twee personen om zeven avondmaaltijden te kopen

0
voor een onderdakpakket voor een gezin

0
voor schoon drinkwater voor een gezin voor een jaar

Op de hoogte blijven van ons werk in binnen- en buitenland?

Meld je aan voor updates per mail