Word vrijwilliger Doneer

Hoe draag jij bij?

Tijdens Ramadan komen we dichterbij elkaar en denken we aan de mensen in nood. Als de zon ondergaat, eten we samen een maaltijd. Maar dat is niet overal vanzelfsprekend. In de bezette Palestijnse gebieden bijvoorbeeld is alle hulp welkom.

Ruim 30% van de bevolking leeft daar onder de armoede grens. Dat zorgt er ook voor dat mensen niet altijd genoeg en gezond te eten hebben. Wij zijn er om te helpen. Rondom de Ramadan delen we voedselpakketten uit aan de meest kwetsbare families.

Tijdens Ramadan helpt jouw donatie om die voedselpakketten samen te stellen en uit te delen. Met een voedselpakket kan een familie van 5 tot 7 personen zo’n 10 dagen eten.

Wat laat jij deze Ramadan achter?

Doneer nu

30%

van de bevolking in de bezette Palestijnse gebieden leeft onder de armoedegrens

Rode Kruis service

Wat is er aan de hand in de bezette Palestijnse gebieden?

Een derde van de bevolking leeft momenteel onder de armoedegrens. Het merendeel van deze mensen bevindt zich op de Gazastrook. Door de COVID-19 pandemie zijn veel mensen hun inkomen kwijtgeraakt en het is lastig om werk te vinden. En dat terwijl levensonderhoud duur is. Deze armoede leidt ertoe dat mensen niet altijd genoeg en gezond te eten. Zo heeft bijvoorbeeld 10% van de pasgeboren baby’s te maken met ondergewicht. Voor kwetsbare groepen, zoals kinderen, ouderen en zwangere vrouwen kan een tekort aan voedsel fataal zijn.

Hoe helpt het Rode Kruis?

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Wie dan ook, waar dan ook. In de bezette Palestijnse gebieden delen hulpverleners van de Palestijnse Rode Halve Maan (zustervereniging van het Nederlandse Rode Kruis) voedselpakketten uit. Deze zijn bestemd voor families en personen die te maken hebben met voedselonzekerheid. We richten ons hierbij op de meest kwetsbaren: families waarbij het inkomen is weggevallen, families met alleenstaande vrouwen aan het hoofd die een laag of geen inkomen hebben, of families waar chronische ziektes of handicaps in voorkomen.

Wat kun jij doen?

Jij kunt samen met ons zorgen dat de mensen in de bezette Palestijnse gebieden niet worden vergeten. Met jouw donatie kunnen we zoveel mogelijk voedselpakketten uitdelen aan de meest kwetsbare families. In zo’n pakket zitten vele (houdbare) ingrediënten. Gecombineerd met verse producten kan een familie hier 10 dagen van eten. Er zit o.a.  rijst, olie, bloem, linzen, kikkererwten, dadels, bouillion, suiker, thee, witte bonen en tomatenpasta in het pakket. Maar ook een zakje snoepjes voor de kinderen!

Doneer nu

€ 65

is de prijs van een voedselpakket waarmee een familie van 5-7 personen 10 dagen kan eten

Rode Kruis service