Word vrijwilliger Doneer

Expedition Red Cross

Ga back to basic met Expedition Red Cross en zet je in voor mensen in nood in Oeganda. Tijdens deze reis maak je kennis met de prachtige natuur die Oeganda rijk is. Ook bezoek je een aantal projecten van het Rode Kruis en maak je kennis met lokale vrijwilligers. Een unieke ervaring die je niet snel zult vergeten…

Ga jij met ons mee naar Oeganda?

In 2022 vindt de allereerste Expedition Red Cross plaats in Oeganda. Tijdens Expedition Red Cross ga je op een avontuurlijke trektocht door de ongerepte natuur van Oost-Oeganda. Je verkent het ruige gebied rondom Mount Elgon. In zes dagen loop je ruim 80 kilometer door de wildernis. Je slaapt in een tent midden in de natuur en bereidt je eigen eten op een kampvuur. Je maakt kennis met de lokale bevolking en bezoekt projecten van het Oegandese Rode Kruis. Zo kun je met eigen ogen zien waar het Rode Kruis in Oeganda aan werkt en wat dit betekent voor de bevolking.

De belangrijkste informatie op een rijtje:

 • Wanneer: 18-28 september 2022
 • Waar: Mount Elgon National Park, Oeganda
 • Reisduur: 11 dagen (excl. reistijd van en naar Oeganda)
 • Type: groepsreis, meerdaagse trekking, back to basic
 • Afstand: ± 80 kilometer
 • Hoogste punt: 4.231 meter (Wagagai Peak)
 • Doelgroep: avontuurlijke mensen van 18 jaar en ouder die zich graag willen inzetten voor het Rode Kruis
 • Reiskosten: € 1.300,- (incl. accommodatie, maaltijden en binnenlandse transfers – excl. retourvlucht Oeganda, visa en vaccinaties)
 • Vluchten: je boekt zelf je internationale vlucht naar Entebbe, Oeganda. Het Rode Kruis neemt de kosten voor het compenseren van de CO2-uitstoot voor haar rekening.
 • Accommodatie: je slaapt in basic hotels, lokale lodges en tenten
 • Groepsgrootte: max. 35 personen
 • Sponsorgeld: iedere deelnemer haalt ten minste € 3.500,- aan sponsorgeld op voor het Rode Kruis in Oeganda

Deze reis wordt georganiseerd door reisorganisatie Impact Adventures.

Download de brochure

Met eigen ogen zien hoe het Rode Kruis helpt in Oeganda

Door mee te doen aan Expedition Red Cross help je de lokale bevolking in Oeganda. Van tevoren werf je € 3.500,- sponsorgeld voor het Rode Kruis in Oeganda. Dat is hard nodig.

In het gebied dat je gaat bezoeken, hebben bewoners geregeld te maken met overstromingen en modderstromen. Oogsten mislukken en de uitbraak van ziekten ligt op de loer. Het Rode Kruis helpt door inwoners beter voor te bereiden op dit soort rampen. Zo leggen we waarschuwingssystemen aan en trainen we de lokale bevolking op het gebied van hygiëne.

Tijdens deze reis bezoeken we een aantal projecten van het Rode Kruis. Zo kun je met eigen ogen zien hoe het Rode Kruis werkt en wat dit betekent voor de bevolking.

Werven van sponsorgeld

Misschien vind je het spannend om je te verbinden aan een sponsorbijdrage van €3500,-. Toch weten we van andere deelnemers aan dit soort acties dat vrienden en familie graag bijdragen en dat iedereen het sponsorbedrag bij elkaar krijgt. Om je een stuk op weg te helpen, ontvang je van tevoren diverse promotiematerialen en een eigen fondsenwervingspagina. Wil je graag concrete handvatten? Dan kun je deelnemen aan een fondsenwervingsworkshop bij het Rode Kruis waarbij we samen met jou een persoonlijk stappenplan maken.

Maak een belafspraak

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Plan een belafspraak met Nina Schulte van het Rode Kruis of neem direct contact met haar op via 070 – 44 55 766 (tijdens kantooruren). Je kunt ook een berichtje sturen via Whatsapp (06-18522572).

Ga jij met ons mee naar Mount Elgon?

Ben jij klaar voor een uniek avontuur en wil jij je daarmee inzetten voor het belangrijke werk van het Rode Kruis? Schrijf je nu in voor Expedition Red Cross!