Word vrijwilliger Doneer

Kleur mee voor hulp aan mensen in nood

Elk jaar zijn miljoenen mensen het slachtoffer van conflicten en natuurrampen. Het Rode Kruis helpt, wie dan ook, waar dan ook. Van mensen die moeten overleven in Oekraïne tot de slachtoffers van cyclonen in de Filipijnen. We zorgen dat mensen hun leven kunnen opbouwen en weer kleur kunnen geven.

Maar dat kunnen we niet alleen. Daarom komen we in actie tijdens het Paasweekend, van 14 t/m 18 april. In het Park de Wezenlanden in Zwolle maken we een reusachtig kunstwerk, dat symbool staat voor de hulp van het Rode Kruis. Het kunstwerk is ontworpen door illustrator Hedof en opgedeeld in vakjes.

En het leuke is: jij kunt vakjes komen inkleuren! Kom gezellig ter plekke langs of koop alvast een ticket kopen om te komen kleuren. Zo’n ticket is gelijk ook jouw donatie aan noodhulp. Je kunt ook vanuit huis een gekleurd vakje doneren óf met jouw school in actie te komen. Hoe meer ingekleurde vakjes, hoe groter het kunstwerk wordt en hoe meer mensen in nood we kunnen helpen.

Schilder mee aan het kunstwerk

Of je nu alleen komt of met vrienden of familie, de kwasten liggen voor je klaar! Kom spontaan langs of reserveer nu al een tijdslot naar keuze. Door jouw ticket te kopen, doe je gelijk een donatie aan noodhulp.

Doneer een vakje

Geen tijd om naar Zwolle te komen? Of is het iets te ver weg? Doneer dan één of meerdere gekleurde vakjes. Dan kleuren wij ‘m voor je in. Natuurlijk krijg je ook een foto van het eindresultaat.

Geef Kleur Aan Noodhulp Programma website licht

Kom naar het gezellige epicentrum

Ook naast het kleuren is er van alles te doen. Kom bijvoorbeeld springen op het springkussen of doe mee aan de pleisterrace. Natuurlijk kun je ook terecht voor een hapje en een drankje. En wie weet word je tijdens het kleuren geholpen door Thomas van der Vlugt, Shelly Sterk, Cynthia Schultz of kunstenaar Hedof.

Koop je ticket Download het volledige programma

Dit is waar we voor in actie komen

In 2021 hebben meer dan 300 natuurrampen plaatsgevonden. Miljoenen mensen waren in nood omdat zij werden getroffen door overstromingen of juist extreme droogte. Een grote cycloon trok over de Filipijnen en begin dit jaar werd Madagaskar getroffen door cyclonen en was er een vulkaanuitbarsting en tsunami in Tonga. De landen in de Sahel worden getroffen door ernstige droogte afgewisseld door extreme overstromingen. Ook worden dagelijks miljoenen mensen getroffen door gewapend conflict. In de Oekraïne, maar ook in Syrië, Jemen en Afghanistan is het voor vele mensen elke dag overleven. 

Het Rode Kruis is dé noodhulporganisatie en is in 192 landen ter wereld aanwezig. We zorgen ervoor dat niemand in nood alleen staat. Zo helpen we met de eerste de eerste levensbehoeften zoals schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen, medische zorg, voedsel en onderdak. Ook zorgt het Rode Kruis dat mensen beter zijn voorbereid op een mogelijke volgende ramp.

Kom kleuren in Zwolle Doneer een vakje

Kom in actie met jouw school of klas

Basisschool

Speciaal voor de basisscholen heeft de kunstenaar een kleurplaten-set ontworpen. Zo kunnen jullie aan de slag met het maken van een lange noodhulpslinger. En dat is niet alles: in samenwerking met Kidsweek is er ook een leuke digibordles over natuurrampen beschikbaar.

Middelbare school

Speciaal voor middelbare scholen heeft de kunstenaar een deel van zijn schilderij in een raster getekend. Zo kunnen jullie hem op allerlei creatieve manieren namaken. Maak met jouw school of klas jullie eigen versie van het schilderij. Bijvoorbeeld op het schoolplein, op de ramen, of op het schoolbord.

 • Zijn er bedrijven die deze actie steunen?

  Ja, zeker! Wij zijn heel blij met de steun van Olijslager B.V. en Gamma. Zij stellen belangeloos de verf en kwasten en de houten panelen beschikbaar.

   

   

   

  Wil je ook meedoen als bedrijf? Stuur dan een mail naar geefkleur@redcross.nl 

 • Kan ik jullie noodhulp ook steunen met een zelfgekozen donatie?

  Ja! Kun je niet komen schilderen en wil je ook geen vakje doneren, maar wél bijdragen aan onze noodhulp? Doneer dan via deze link en kies je eigen bedrag.