Word vrijwilliger Doneer

Word vrijwilliger bij de Vierdaagse

Datum: 18 tot en met 21 juli 2023
Locatie: Nijmegen
Aantal vrijwilligers: 750

Heb je de Vierdaagse van Nijmegen wel eens gelopen? Of ken je iemand die het heeft meegemaakt? Dan weet je waarschijnlijk wat een geweldig festijn het is. Meer dan 40.000 mensen naar de Waalstad toe om er een grandioze prestatie neer te zetten. En het Rode Kruis is er ook elk jaar bij.

Voor de wandelaar met een blaar, met pijn aan zijn achillespees, voor de wandelaar die oververhit is. Voor hem staan de Rode Kruis-vrijwilligers klaar. We helpen de wandelaar weer op weg, zodat hij zijn weg kan vervolgen. Maar dat gaat niet vanzelf; daarvoor hebben we elk jaar ongeveer 750 vrijwilligers nodig.

Ben jij die EHBO’er, die logistieke duizendpoot of wil jij bijdragen aan de slaap- en leefomgeving van de andere vrijwilligers? Ontdek welke vacature bij jou past en meld je aan voor de Vierdaagse 2023!

Welke vacature past bij jou?

Een groot deel van de vrijwilligers zullen zich bezig houden met de evenementenhulpverlening , de blaarbehandeling of de Medische Dienst. Maar ook achter de schermen zijn we op zoek naar enthousiaste mensen.

In 2019 hebben bijna 800 hulpverleners 17.137 blaren van wandelaars behandeld en met onze voertuigen ruim 10.500 km in en rondom Nijmegen gereden. Naast blaren werden de lopers en bezoekers door de EHBO’ers, artsen en verpleegkundigen van het Rode Kruis geholpen aan overige klachten, zoals schaaf- en snijwonden, insectensteken, krampen, kneuzingen en flauwtes.

Deze hulpverlening is dan ook alleen mogelijk met de inzet van vele vrijwilligers die zich inzetten op het gebied van onder andere ICT, Facilitair en Logistiek. Ben jij een van de mensen die wij zoeken en ben jij beschikbaar tijdens de Vierdaagse (of tijdens de voorafgaande week voor de opbouw)?

Veelgestelde vragen Vierdaagse Hulpverlening

 • Hoe houden jullie rekening met Covid-19 bij deze hulpverlening?

  Niemand heeft een glazen bol, maar we doen er alles aan om er een veilige en fijne ervaring van te maken voor zowel de wandelaar als de hulpverlening. We presenteren hier de informatie zoals die nu bij ons bekend is en houden jullie op de hoogte. Heb je vragen in de tussentijd? mail ons!

 • Hoe weet ik dat ik me weer kan aanmelden?

  Heb jij al eerder deelgenomen aan de Nijmeegse Vierdaagse Hulpverlening, dan heb je van ons een mail met een aanmeldlink ontvangen. Wordt dit je eerste keer of heb je de aanmeldlink niet meer, dan is het mogelijk om je via deze pagina aan te melden.

 • Ontvang ik een bevestigingsmail na inschrijving?

  Ja, deze wordt automatisch verzonden. Indien je geen bevestigingsmail hebt ontvangen, dan verzoeken wij je hiervan melding te maken via vierdaagse@redcross.nl.

 • Wat kan ik declareren qua reiskosten?

  Het Rode Kruis vergoedt reiskosten van de heen- en terugreis eenmalig. Dus van woonplaats naar Nijmegen en vice versa. Extra reiskosten die je maakt bijv. t.b.v. de opleiding wandelletsel kunt je niet declareren bij de projectorganisatie.

 • Krijg ik een Rode Kruis t-shirt tijdens de Vierdaagse?

  Alle vrijwilligers die ingezet worden ontvangen voor elke wandeldag dat ze ingezet worden een Rode Kruis T-shirt. Deze mag je na afloop van het evenement houden.

 • Kan ik Rode Kruis-kleding lenen tijdens de Vierdaagse?

  Het is mogelijk om Rode Kruis-kleding (Fleece vest, jas of broek) te lenen. Dit kan je aanvragen via vierdaagse@redcross.nl.

  LET OP: je moet tekenen voor het lenen van de kleding. Zowel bij uitgifte als het inleveren van de kleding. Indien dit niet zorgvuldig gebeurt, ontvang je en/of jouw afdeling een factuur van het Rode Kruis.

 • Wanneer ontvang ik een bevestiging of meer informatie?

  Uiterlijk in mei laten we je weten bij welke dienst je ingedeeld wordt, zodat je de Vierdaagse-week vrij kan houden. Je ontvangt half juni een bevestigingsmail met aankomsttijden en een informatieboekje. In dit boekje vindt je informatie over o.a. overnachtingslocaties, catering, huisregels, kledingvoorschriften, etc.

 • Waar slaap ik tijdens de Vierdaagse en wat is hierbij belangrijk?

  In Nijmegen maken we gebruik van onze eigen slaaplocatie. We slapen in stapelbedden, met meerdere mensen op een zaal. Wij vinden het fijn om te weten of je gebruik wilt maken van een onderbed, apneu-apparaat enz. zodat we hier rekening mee kunnen houden met de indeling.