Word vrijwilliger Doneer

Word vrijwilliger in Brabant Noord

Het Nederlandse Rode Kruis is dé noodhulporganisatie van Nederland. Ook tijdens de coronapandemie staan we klaar om te helpen waar dat nodig is. Vanaf het begin van de coronacrisis draaien onze hulpverleners overuren om de meest kwetsbaren te helpen en zorgpersoneel te ondersteunen. We zoeken enthousiaste vrijwilligers in regio Brabant Noord die ons daarbij kunnen helpen.

Wat ga je doen?

Als EHBO-vrijwilliger verleen je – indien nodig – Eerste Hulp op de vaccinatielocaties. Je kan gevraagd worden om een verpleegkundige te assisteren, aanwezig te zijn in de wachtruimte en je helpt met hand en span diensten (o.a. prikplek dicht drukken, rolstoel duwen). Voor deze functie is een EHBO-certificaat vereist. Ben je niet in het bezit van een EHBO-certificaat? Geen probleem! Dan kun je die bij het Rode Kruis behalen.

Spreekt dit je aan, en ben je minimaal vier uur aaneengesloten per week beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wie zoeken wij?

  • je behandelt anderen met respect en je gaat vertrouwelijk om met informatie;
  • je neemt de tijd en biedt een luisterend oor;
  • je houdt rekening met de gevoelens van anderen en toont begrip;
  • je spreekt rustig en verstaanbaar en je controleert of de ander jou begrijpt

Wat bieden wij?

  • als vrijwilliger verricht je zinvol en verantwoordelijk werk. Het Rode Kruis zorgt voor de noodzakelijke training en begeleiding en voor een uitdagende omgeving waarin jouw inbreng welkom is.
  • tijdens het uitvoeren van je taken ben je via het Rode Kruis aanvullend verzekerd en je krijgt volop mogelijkheden om je deskundigheid te vergroten en je talenten te ontwikkelen.

Zin in deze uitdaging? Meld je nu aan!

Direct een vraag stellen over vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis in Brabant Noord? Neem contact op met Marlot van der Aa via 06- 18965910.