Word vrijwilliger Doneer

Word vrijwilliger bij het Dam tot Dam weekend

Datum: 16 tot en met 17 september 2023
Locatie: Zaandam
Aantal vrijwilligers: 325

Al jaren verzorgt het Rode Kruis de Eerste Hulp tijdens het Dam tot Dam weekend, dat plaatsvindt op 16 en 17 september 2023.

Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat staan er per dag ongeveer honderd tot honderdvijfenzeventig hulpverleners klaar om hulp te verlenen tijdens de Dam tot Dam Wandeltocht, Dam tot Dam by Night (5EM), Dam tot Dam Fietsclassic en Dam tot Dam run (10EM).

Naast Eerste Hulpverleners werken er ook artsen, verpleegkundige, logistieke medewerkers, facilitaire medewerkers en verbindingsmedewerkers hard om deze inzet tot een succes te maken.

Ben jij die EHBO-er, die logistieke duizendpoot of wil jij bijdragen aan de slaap- en leefomgeving van de andere vrijwilligers? Ontdek welke vacature bij jou past en meld je aan voor de Dam tot Dam 2023!

Welke vacature past bij jou?

Ben je een verpleegkundige en zou je graag je steentje bijdragen aan een dergelijk groot evenement? Of ligt jouw talent meer in de logistiek? Misschien ben je wel als een vis in het water als EHBO’ers in één van de EHBO-posten, of kom je het beste tot je recht aan de knoppen om de communicatie mogelijk te maken.

Er zijn vele functies waar we mensen nodig hebben en hopelijk zit er voor jou één bij. Op dit moment kan je opgeven voor onderstaande diensten:

 • Logistieke dienst:Chauffeurs en Medewerkers Logistiek voor in het distributiecentrum in Zaandam
 • Facilitaire dienst: Receptiemedewerkers, Catering medewerkers, Gebouwbeheerders en BHV’ers
 • Verbindingsdienst: Centralisten en Technisch medewerkers
 • Voor op de posten langs het parcours: Eerste Hulpverleners, Bikers en Teamleiders

Welke spreekt je het meest aan?

Veelgestelde vragen Dam tot Dam Hulpverlening

 • Hoe kan ik me aanmelden?

  Om vrijwilliger te worden bij de Dam tot Dam hulpverlening kan je je aanmelding in Tools.

  Ben je geen vrijwilliger van het Rode Kruis, maar wil je wel komen helpen?
  1. Schrijf je dan in als vrijwilliger voor Ready2Help via deze link.
  Je staat dan in de administratie van het Rode Kruis, dat is belangrijk voor de verzekering.

  2. Stuur daarna een bericht naar dtd@rodekruis.nl om te laten weten wanneer en waar je wilt helpen.

  3. Wij zullen je dan in Tools aanmelden voor de juiste dienst. Dan wordt je automatisch op de hoogte gehouden van al het nieuws over die dienst en de rest van de Dam tot Dam hulpverlening.

 • Ontvang ik een bevestigingsmail na inschrijving?

  Ja, deze wordt automatisch verzonden. Indien je geen bevestigingsmail hebt ontvangen, dan verzoeken wij je hiervan melding te maken via dtd@rodekruis.nl.

 • Wat kan ik declareren qua reiskosten?

  Het Rode Kruis vergoedt reiskosten van de heen- en terugreis eenmalig. Dus van woonplaats naar Zaandam en vice versa. Extra reiskosten die je maakt bijv. t.b.v. de opleiding EHV kunt je niet declareren bij de projectorganisatie.

 • Kan ik Rode Kruis-kleding lenen tijdens de Dam tot Dam hulpverlening?

  Het is mogelijk om Rode Kruis-kleding (fleece vest, polo, jas en broek) te lenen. Dit kan je aanvragen via dtd@rodekruis.nl.

  LET OP: je moet tekenen voor het lenen van de kleding. Zowel bij uitgifte als het inleveren van de kleding. Indien dit niet zorgvuldig gebeurt, ontvangt je en/of jouw afdeling een factuur van het Rode Kruis.

 • Wanneer ontvang ik een bevestiging of meer informatie?

  Eind augustus laten we je weten bij welke dienst je ingedeeld wordt. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met aankomsttijden en een inzetinformatie.

 • Waar slaap ik tijdens de Dam tot Dam hulpverlening en wat is hierbij belangrijk?

  In Zaandam maken we gebruik van onze eigen slaaplocatie. We slapen in een sporthal naast de opkomstlocatie. Daar staan stretchers klaar in een zaal voor mannen en een zaal voor vrouwen.

  Je kan gebruik maken van de slaaplocatie als je op meerdere dagen een inzet doet en meer dan 50 km van Zaandam woont. Je kan een bedje reserveren door te mailen naar dtd@rodekruis.nl.