Zeeland
Word vrijwilliger Doneer

Jeugd-EHBO

Geplaatst op 28 juli 2020

Spring jij direct overeind wanneer je iemand ziet die jouw hulp nodig heeft? En houd jij je hoofd koel in deze onverwachte situaties? Dan ben jij degene die we zoeken!! 

Wat bieden we jou?!

2× per maand kom je samen met je leeftijdsgenoten en bieden we je een betekenisvolle activiteit waarbij je op leuke en creatieve wijze leert:

  1. Het beperken van de gevolgen in noodsituaties
  2. Het versterken van zelfredzaamheid
  3. Het vergroten van respect & hulpbereidheid

Wanneer doen we dit?!

Vanaf donderdag 29 oktober 2020 gaan we gedurende het schooljaar tweewekelijks Jeugd-EHBO verzorgen. Het tijdstip is van 19.00 uur tot 21.00 uur, met een pauze van 15 minuten.

Onderstaand vind je een overzicht van de lesdagen!

Hoe doen we dit?!

Dit doen we door het verzorgen van (gast)lessen op het gebied van eerste hulp, waarbij je door ervaren hulpverleners de theorie en vaardigheden wordt aangeleerd. Deze theorie en vaardigheden worden door een bevoegd instructeur eerste hulp getoetst, de zogenaamde competentietoets. De (gast)lessen worden afgewisseld door recreatie en spel. Zo worden ondermeer wedstrijden gehouden (zowel binnen de groep als tussen verschillende afdelingen/organisaties), excursies naar bijv. ziekenhuis, meldkamer, en/of ambulance (of daar waar jullie interesse nog meer naar uit gaat) en oefenen we met het gebruik van portofoon. In het evenementenseizoen bieden we je de mogelijkheid om als stagiair mee te gaan met de hulpverleners op een evenement, organiseren we (al dan niet tezamen met andere organisaties) eigen evenementen (bijvoorbeeld de Red Hero Kids Run) en doen we tal van activiteiten met social media en verkopen van goodies.

Wat kost dit?!

De contributie bedraagt slechts € 5,00 per maand (€ 60,00 per jaar) + de kosten van een T-shirt. Voor dit bedrag verzorgen wij de (gast)lessen, de benodigde materialen en de kosten voor het diploma.

Heb je d’r zin in?!

Via onderstaand inschrijfformulier kun je je aanmelden voor de Jeugd-EHBO bij het Rode Kruis!

Meest recente berichten