Zuid-Holland Zuid
Word vrijwilliger Doneer

Introductie Hans van der Sluijs

Geplaatst op 07 mei 2024

Mijn naam is Hans van der Sluijs. Ik ben sinds 2020 gepensioneerd na 45 jaar bij de politie te hebben gewerkt. In 2018 vroeg het Rode Kruis vrijwilligers om EHBO-diensten te doen in Leeuwarden. Leeuwarden was toen culturele hoofdstad van Europa en bij de vieringen daarvan zocht het Rode Kruis extra vrijwilligers. Mijn interesse was gewekt; het leek mij wel wat om bij diverse evenementen door heel Nederland als vrijwilliger voor het Rode Kruis aan de slag te gaan. Ik was dan ook van plan na mijn pensionering, me gelijk in te zetten bij evenementen. De coronatijd zorgde ervoor dat ik goed kon afkicken van mijn werkzame leven. 😜 Ik heb echter in die periode niet helemaal stilgezeten. Namens het Rode Kruis ben ik als bron- en contactonderzoeker aan het werk geweest voor de GGD. Na het beschikbaar komen van de vaccinaties heb ik als EHBO’er geholpen bij de vaccinatiestraten.

Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne in 2022 heb ik mij ingezet bij de opvanglocaties in de Hoeksche Waard en was ik lid van het belteam Giro 555 voor de steun aan de Oekraïners.

Binnen het Rode Kruisvervul ik meerdere functies: lid van het NHT ZHZ en Rotterdam-Rijnmond; Evenementen Eerstehulpverlener; biker; teamleider zoekteams Ready2Help en ook kan ik ingezet worden als bevolkingszorger.

Grote evenementen waar ik me tot nu toe als Rode Kruiser voor heb ingezet zijn de Nijmeegse vierdaagse en de Marathon van Rotterdam. 

Vanaf begin dit jaar houd ik mij, als secretaris, bezig met het opzetten van de Stichting Search And Rescue Dogs Zuid- Holland-Zuid. Met de stichting gaan we reddingshonden en hun begeleiders opleiden ten behoeve van het opsporen van vermiste personen (www.sardogszhz.nl).

Ook blijft er nog tijd over voor een aantal andere hobby’s.

Zo ben ik lid van een atletiekvereniging en train twee keer in de week waarbij ik zes tot tien km hardloop. Ik houd van sportvissen. Het liefst vis ik op roofvis. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar begonnen met het volgen van lessen potloodtekenen. In 2023 heb ik een camper gekocht en ben ik samen met mijn vrouw van plan dit jaar twee maanden door Portugal/Spanje te reizen en twee maanden door Zweden/Noorwegen.

Meest recente berichten