Zuid-Holland Zuid
Word vrijwilliger Doneer

Introductie Trudy van der Graaff

Geplaatst op 07 mei 2024

Mijn naam is Trudy van der Graaff. Ik ben in 1952  geboren in Rotterdam, Hillegersberg.

Vanaf 2010 ben ik actief bij het Rode Kruis Zwijndrechtsewaard. Eerst als EHBO’er bij verscheidene evenementen. Ook ben ik actief geweest als secretaris. Hiermee moest ik stoppen omdat ik in 2013 een hersenbloeding heb gehad.

Inmiddels was ik coördinatrice van de telefooncirkel geworden, hetgeen ik heden ten dage nog steeds uitvoer. De telefooncirkel heeft zijn nut bewezen, nadat één van de deelnemers na een val in huis, opgenomen moest worden in een verzorgingshuis omdat ze niet meer zelfstandig kon wonen.

Momenteel draaien er twee telefooncirkels t.w. een contactcirkel en een stercirkel. Met alleen maar tevreden mensen, waarvan de oudste 93 jaar is en nog zelfstandig woont maar géén kinderen heeft. Dus is de telefooncirkel voor haar zeker een uitkomst. Ze kijkt altijd uit naar het telefoontje en belt met plezier de volgende op de lijst. Helaas zijn er wel deelnemers ontvallen, maar dat was door de ouderdom. We hadden zelfs een deelneemster die doof werd, maar met een speciale telefoon draaide ze gewoon mee met de cirkel tot het helaas niet meer ging en ze opgenomen werd in een verzorgingshuis.

Meest recente berichten