Zuid-Holland Zuid
Word vrijwilliger Doneer

Bike-Team

Geplaatst op 21 oktober 2022

Soms vinden evenementen plaats in zo’n uitgestrekt terrein, dat snelle hulp alleen mogelijk is met een fiets. Of het nu gaat om een wandelevenement, fietstocht of hardloopwedstrijd in het bos of in de stad, onze speciaal opgeleide bikers zijn altijd snel ter plaatse.

Met vergunning door de mensenmenigte

Evenementenhulpverleners met een speciale opleiding en met ontheffing mogen door een mensenmasse fietsen om hulp te verlenen. Op goed uitgeruste ATB’s, of mountainbikes, zijn ze snel bij een slachtoffer.

Dat is vooral handig als het evenement zich over een groot gebied uitstrekt. Daarbij gaat het niet alleen om een wandelevenement of fietstocht in bos of stad. Want ook bij grote evenementen zijn bikers sneller over een veld dan een hulpverlener te voet of met een caddy of auto.

Ben jij fanatiek fietser en wil je helpen?

Biker-zijn vereist een speciale mentaliteit. Niet alleen is fitheid nodig, maar ook gedegen kennis van EHBO en verbindingsmiddelen zoals een mobilofoon. Je bent vaak als eerste ter plaatse en soms duurt het even voordat professionele hulpdiensten arriveren. Binnen het Rode Kruis vormen bikers een hecht team en zijn er veel extra cursussen mogelijk.

Heb jij de goede mentaliteit om te helpen en ben je gek op mountainbiken? Neem dan contact met ons op.

Meest recente berichten

pleiding eerste hulp aan baby's en kinderen

Cursus Heldin

12 november 2023

Heldin is een cursus voor vrouwen die nog niet de kennis, vaardigheden en het zelfvertrouwen hebben ...

Lees meer