Zuid-Holland Zuid
Word vrijwilliger Doneer

Cursus Heldin: zelfvertrouwen voor vrouwen

Geplaatst op 29 april 2022

De cursus Heldin van het Rode Kruis Zuid-Holland Zuid is speciaal voor vrouwen. Tijdens de cursus leren de vrouwen hoe ze weer in hun kracht kunnen staan en werken aan hun weerbaarheid en zelfvertrouwen. Daarbij vergroten zij hun EHBO-kennis. In de cursus Heldin leren vrouwen hulp te bieden, hulp te vragen, omgaan met lastige situaties (zoals meningsverschillen) en te reageren op noodsituaties.

Word een Heldin!
Het resultaat van de cursus is dat je als vrouw sterker in je schoenen staat. De cursus wordt gegeven door vrouwelijke trainers en EHBO-instructrices. Tijdens zes bijeenkomsten komen aan bod:

  • Eerste hulp bij ongelukken;
  • Durven hulp te vragen;
  • Effectieve communiceren (bijvoorbeeld wanneer iemand je niet serieus neemt);
  • Eigen talenten ontdekken en jezelf laten zien;
  • Voor jezelf opkomen in vervelende situaties, zoals het aangeven van grenzen en hoe je met ruzies omgaat.

Na de cursus krijgen de deelnemers een officieel EHBO- en Heldin-certificaat en een handige EHBO-minigids.

Voor wie?

Deze cursus is voor toekomstige heldinnen die onzeker zijn (geworden) over hun eigen kunnen en zich graag verder willen ontwikkelen. Factoren die mee kunnen spelen zijn bijvoorbeeld een laag zelfbeeld, onrustige financiële situatie, taalachterstand of weinig contacten buitenshuis. Er is voorrang voor vrouwen met de laagste inkomens. Deze cursus laat een toekomstige heldin zien dat je waardevol bent voor de maatschappij.

Hoe ziet een cursus er uit?

De cursussen zijn op diverse locaties in regio Zuid-Holland Zuid. De deelnemers krijgen voorlichting (1 uur), kennismakingsgesprek (30 minuten) en zes bijeenkomsten waar ze echt zelf aan de slag gaan (elk 2,5 uur). Naast achtergrond en theorie wordt geoefend met bijvoorbeeld rollenspellen. Er worden levensechte situaties nagespeeld die je in je dagelijkse leven mee kan maken. De toekomstige heldinnen leren om te gaan met lastige situaties, efficiënt te communiceren en krijgen inzicht in eigen talenten en sterke punten.

Aanmelden

Wil je heldin worden of meer informatie? Wil je met ons samenwerken en een cursus organiseren bij jou in de buurt? Druk dan op de solliciteerknop!

Meest recente berichten

rode kruis ehbo vrijwilliger helpt gewonde man

Noodhulpteam

21 oktober 2022

Een trein die ontspoort, een aanslag of een vliegtuigongeluk. Je moet er niet aan denken. Maar als h...

Lees meer

Bevolkingszorg

21 oktober 2022

Je moet er niet aan denken, maar ook in Zuid-Holland Zuid kan het noodlot toeslaan. Als je iets over...

Lees meer

Bike-Team

21 oktober 2022

Soms vinden evenementen plaats in zo’n uitgestrekt terrein, dat snelle hulp alleen mogelijk is met...

Lees meer