Zuid-Holland Zuid
Word vrijwilliger Doneer

Goed voorbereid

Geplaatst op 6 mei 2021

Nederland is een veilig land, de kans op een ramp is gelukkig niet heel groot. Toch is het verstandig om je voor te bereiden op een noodsituatie, zoals wateroverlast of een evacuatie na een gasexplosie of een grote brand in jouw wijk. In deze cursus leer je wat je moet doen om jezelf en anderen in veiligheid te brengen.

Noodsituaties kunnen zich ook dichter bij huis voordoen. Wie bel je als je door extreme kou of hevige storm niet meer naar buiten kunt? Of als je je sleutels kwijt bent? Wat doe je als er brand uitbreekt? Als je weet wat je moet doen, ben je veiliger en handel je sneller. Persoonlijke noodsituaties kunnen je leven ingrijpend veranderen. Daarom helpt het Rode Kruis om je goed voor te bereiden op verschillende noodsituaties en wat je moet doen.

Hoe bereid jij je goed voor?

Tijdens de workshop ‘Goed Voorbereid’ leer je:

  • Voorkomen van veelvoorkomende risico’s in jouw directe leefomgeving.
  • Wat je moet doen in noodsituaties.

Je krijgt handige tips en uitleg hoe je deze kunt toepassen. Zo lever je een bijdrage aan je eigen veiligheid en die van een ander.

Meld je aan

Ken je mensen die verminderd zelfredzaam zijn, kun je zelf wel wat tips en adviezen over veiligheid in en om jouw huis gebruiken? Meld je dan aan voor deze cursus.

Neem contact op goedvoorbereid.zuidhollandzuid@rodekruis.nl

Meest recente berichten

Zaalverhuur

29 maart 2022

Ben je op zoek naar een frisse vergader- of opleidingslocatie? Huur een ruimte op onze ruime locati...

Lees meer