Zuid-Holland Zuid
Word vrijwilliger Doneer

Vervoer van hulpbehoevende mensen

Geplaatst op 29 maart 2022

Het Rode Kruis helpt mensen met vervoer rondom zorgsituaties. Het gaat om mensen die (tijdelijk) verminderd zelfredzaam en kwetsbaar zijn en daarom begeleiding en ondersteuning tijdens het vervoer nodig hebben. Denk hierbij aan:

  • mensen die op de Spoedeisende Hulp terecht zijn gekomen en weer naar huis mogen. Er is geen medische zorg meer nodig, maar door omstandigheden kunnen ze niet op een passende wijze thuis gebracht worden.
  • Ondersteuning van mensen van en naar een zorglocatie, wanneer het reguliere ondersteunings- en begeleidingsaanbod (tijdelijk) onvoldoende mogelijkheden biedt.
  • Het vervoeren van (mogelijke) Covidpatiënten die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer of andere mogelijkheden.
  • het zittend als liggend vervoeren van patiënten.

Vervoer

Het Rode Kruis heeft eigen voertuigen die iedereen veilig kan vervoeren. Ook rolstoel gebonden mensen kunnen we vervoeren en is er ook de mogelijkheid om iemand mee te nemen.

Tijdens het vervoer zijn er twee vrijwilligers van het Rode Kruis mee. Deze vrijwilligers beschikken over de kennis en kunde om passende begeleiding en ondersteuning te bieden.

Begeleiding tot aan de keukentafel

Als de hulpvrager weer thuis wordt beoordeeld of de woonsituatie veilig is en of de hulpvrager zich thuis goed zal kunnen redden. Eventueel worden kleine aanpassingen gedaan om de leefsituatie veilig en ‘zelfredzaam’ te maken door bijvoorbeeld de telefoon in de buurt leggen, de telefoonlijst met belangrijke nummers te checken, de looproutes vrijmaken, etc.

Samen met de hulpvrager wordt voor een terugkoppeling en overdracht naar de zorgprofessional/ mantelzorger gezorgd. Waar nodig helpen we de hulpvrager naar zorg en ondersteuning. De hulpvrager wordt in ieder geval nóóit in de steek gelaten!

Vervoer aanvragen

Vervoer vraagt u aan bij de centrale meldkamer van district Zuid-Holland Zuid. Bij de aanvraag worden een aantal vragen gesteld om te beoordelen of uw hulpvraag past bij de mogelijkheden van het Rode Kruis of dat een andere partij u beter kan helpen.

Vervoer kan aangevraagd worden door uw zorginstelling. Woont u niet in een zorginstelling en heeft u dringend behoefte aan vervoer, dan helpen wij u te zoeken naar een passende oplossing.

Contact

Mailadres: rsuvaal@rodekruis.nl

Telefoonnummer: 0657930153  

Meest recente berichten

Zaalverhuur

29 maart 2022

Ben je op zoek naar een frisse vergader- of opleidingslocatie? Huur een ruimte op onze ruime locati...

Lees meer

Contactcirkel

28 februari 2022

In de Contactcirkel bellen mensen elkaar dagelijks om op elkaar letten. Het zorgt voor dagelijks con...

Lees meer