Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

5 vragen aan het nieuwe bestuurslid communicatie

Geplaatst op 13 september 2021

Sinds kort is Christianne Hermans toegetreden tot het bestuur van onze afdeling. Aan de hand van 5 vragen stellen we haar aan je voor.

1. Wie ben je?

“Ik ben Christianne Hermans, bijna 65 jaar, geboren en getogen in Heerlen. Na de middelbare school ben ik al snel gaan werken, maar ik heb mijn hele leven opleidingen gevolgd zoals MO-Frans, twee communicatie-opleidingen en de vertaalopleiding Frans-Nederlands. Je kunt met mij dus een woordje Frans spreken. Naast de Franse taal zijn mijn hobby’s koken en bakken, nieuws bijhouden, literatuur (vooral historische romans), in de tuin werken en wandelen met onze hond Luna. Ik woon in het prachtige Gulpdal in de gemeente Gulpen-Wittem.”

2. Wat is jouw professionele achtergrond?

“Na wat omzwervingen kreeg ik een baan bij de Provincie Limburg waar ik ruim 35 jaar heb gewerkt in diverse functies. De laatste jaren als medewerker communicatie. Al die jaren was ik ook bedrijfshulpverlener.”

3. Waarom besloot je deze functie bij het Rode Kruis aan te nemen?

“Begin 2019 ging ik vroeg met pensioen. Het eerste jaar was ik heel druk met mijn leven te reorganiseren omdat ik een nieuwe liefde had ontmoet die bij mij zou komen wonen. In 2020 zette corona alles op zijn kop, maar begin 2021 vond ik het toch wel tijd worden om weer eens iets ‘serieus’ te doen. En daar kwam de vacature van Bestuurslid Communicatie bij het Rode Kruis op mijn scherm.”

4. Hoe bevalt het tot nu toe?

“Het voelt nog steeds als inwerken. Er gebeurt zoveel binnen de afdeling waar ik geen weet van had. Maar beetje bij beetje weet ik mijn weg te vinden in de organisatie.”

5. Wat wil je bijdragen aan de afdeling?

Als ‘communicatiemens’ vind ik het belangrijk dat iedereen geïnformeerd is over wat er binnen de afdeling speelt. Deze nieuwsbrief is daarvoor een belangrijk middel. Maar regelmatig met elkaar overleggen hoort er ook bij. En dat is in coronatijd niet mogelijk geweest. Nu de besmettingen lijken te minderen, is dat mondeling contact weer wat meer mogelijk. Laten we hopen dat dat zo blijft!

Een andere taak die ik graag op mij heb genomen, is het verbeteren van de relatie Rode Kruis Maastricht, Meerssen, Mergelland met de gemeente Gulpen-Wittem en zijn inwoners. Ik was al een aantal jaren collectant voor het Rode Kruis. Dit jaar bleek ik nog de enige te zijn. Daar wil ik zeker iets aan doen!”

Van harte welkom, Christianne, en veel succes!

Meest recente berichten