Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Afscheid Dewi

Geplaatst op 12 april 2002

Wat deed je bij RKM3?

Van april 2016 tot januari 2022 was ik Coördinator Communicatie bij Rode Kruis Maastricht, Meerssen Mergelland. Samen met de andere coördinator Ton verzorgde ik de communicatie-uitingen van de afdeling. Zo maakte ik de digitale nieuwsbrief en beheerde ik de socialmediakanalen en de website. Ik kijk terug op een hele leuke tijd. Het Rode Kruis is een wereldwijde organisatie met een waardevolle missie. Het vrijwilligerswerk was leerzaam en afwisselend, omdat ik echt de ruimte kreeg om dit zelf invulling te geven, samen met de andere vrijwilligers en uiteraard binnen de kaders van het Rode Kruis.

Waarom stopte je?

Mijn leven is nu een stuk drukker dan toen ik begon, met twee jonge kinderen en een eigen bedrijf. Ik ben wel iemand van ‘ik doe het goed, of ik doe het niet’. Hoewel ik mijn eigen tijd mocht indelen, vond ik dat ik het niet de aandacht kon geven die het verdiende. Vooral social media is iets waar je continu mee bezig moet zijn. Bovendien vond ik het na vijf jaar ook wel tijd om plaats te maken voor iemand anders die er weer met een andere, frisse blik naar kijkt.

Wat doe je nu?

Ik werk als zelfstandig communicatieadviseur voor diverse opdrachtgevers. Daarnaast gebruik ik de vrijgekomen tijd om meer betrokken te zijn bij de school van kinderen. Bijvoorbeeld door te werken in de schoolbieb.

Vacature

Ik kan deze vrijwilligersfunctie van harte aanbevelen. Er liggen nog genoeg uitdagingen op het gebied van communicatie. Het zichtbaar maken van de activiteiten, het aantrekken maar ook behouden van vrijwilligers en het vinden van donateurs zijn zaken die altijd belangrijk blijven. Hier kun je met een achtergrond in communicatie of marketing een hele mooie bijdrage aanleveren. En het levert ook veel op: je kunt nieuwe dingen uitproberen, jezelf ontwikkelen en je netwerk uitbreiden. Ik zou zeggen: aarzel niet om te solliciteren!

Kijk hier voor de vacaturetekst.

Meest recente berichten