Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Carnaval in Maastricht, zonder Corona.

Geplaatst op 16 april 2002

Carnaval in Maastricht, zonder Corona. Hoe is dat gegaan?

We blikken terug met Ton Vestjens (Coördinator Logistiek) en Ralf Schrijnemeeckers (Basis Evenementenhulpverlener)

Ton: “De tijd om voor te bereiden was kort omdat we enkele weken van tevoren nog niet wisten of alles zou doorgaan”.

“Er waren genoeg vrijwilligers”, zegt Ralf, “toch altijd wel 10, maar niet alleen uit Maastricht. Er waren er ook uit andere afdelingen. Daarbij werkten we ook samen met een medische dienst. Tijdens de optochten waren er nog eens 10 vrijwilligers extra aanwezig”.

Onze vrijwilligers zijn goed getraind, vinden beiden, maar het was wel weer even wennen qua handelen en materialenkennis, daar het lange geleden is geweest dat we een grootschalig evenement hebben gedraaid.

Met de verwachte drukte is het alleszins meegevallen. Er waren de gebruikelijke piekmomenten, vooral in de avonduren. Door Corona heeft het uitgaansleven 2 jaren stilgelegen en dit jaar werd het feesten naar een nieuw level getild. Veel mensen waren het niet meer gewend om alcohol te nuttigen, laat staan drugs. Er was ook sprake combinatiegebruik. 

Gelukkig zijn er weer nieuwe evenementen in aantocht waaronder Food Trek Festival, Koningsdag en hoogstwaarschijnlijk ook weer Andre Rieu. De voorbereiding van Koningsdag op 27 april is voor onze dienst Logistiek maar ook voor de andere vrijwilligers een drukke periode.

Meest recente berichten