Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Gerustgesteld zijn we!

Geplaatst op 14 juli 2022

“Gerustgesteld zijn we!”

Dat zegt Nicole de Bruijn nadat zij en haar gezin op een mooie zondagmorgen in juni 2022 met 12 personen hebben deelgenomen aan een reanimatiecursus bij het Rode Kruis aan de Cortenstraat in Maastricht.

De aanleiding was minder geruststellend: de vader van Nicole zonk in het Geusseltbad in Maastricht naar de bodem na een hartstilstand.
Alarmbellen gingen af, personeel en medezwemmers kwamen in actie en reanimeerden de 78-jarige meneer Weerts met succes. Opluchting natuurlijk en een revalidatieproces voor de (voorheen fitte) heer op leeftijd.

Nicole en haar gezin gingen op zoek naar een organisatie waar ze een cursus reanimatie konden volgen. Net als velen anderen was zij dat wel ooit van plan geweest, maar och ja…. Dat wordt dan weer uitgesteld. Deze gebeurtenis was het startsignaal om in actie te komen en zo kwam Nicole en haar gezin terecht bij Rode Kruis Maastricht, Meerssen en Mergelland. “We konden er op korte termijn terecht en ook nog met 12 personen op een zondagochtend. Alle lof voor de flexibiliteit en onze enthousiaste en kundige instructrice Yesim!”

Na 4 intensieve uren trainen met reanimeren en gebruik van de AED, had het hele gezin de levensreddende handelingen onder de knie.

Tijdens de training wordt ook de methode van Heimlich geoefend. Door het gebruik van een verslikvest ziet de cursist snel het resultaat van z’n juiste handelingen.

Meest recente berichten

[Reanimatie]