Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Groeien door ontmoeten

Geplaatst op 14 september 2021

Dominique Heerings is sinds kort mentor evenementenhulp bij onze afdeling. Zij zorgt dat nieuwe vrijwilligers op een prettige manier instromen en zich snel thuis voelen. In gesprek over haar nieuwe rol bij het Rode Kruis.

Aanspreekpunt

Dominique is 45 jaar en woont samen met haar zoon in Geulle. Naast het Rode Kruis is ze werkzaam als medewerker support en organisatie afdeling HR in de GGZ. “Ik ben sinds 2018 actief als vrijwilliger evenementenhulp en daarnaast sinds 2020 als vrijwilliger bevolkingszorg”, vertelt Dominique. “Het leuke aan mijn nieuwe rol als mentor evenementenhulp is om potentiële vrijwilligers kennis te laten maken met het Rode Kruis en de eerste ervaringen op een evenement of festival. Ook is het fijn voor een nieuwe vrijwilliger om in het begin een aanspreekpunt te hebben.”

Verschillende mensen

“Als mentor volg ik de instroom van nieuwe vrijwilligers, zorg ik dat ze goed geïnformeerd worden en kijk ik of de eerste diensten soepel verlopen. Na deze ‘stagediensten’ wordt er geëvalueerd.” Wat Dominique het meest aanspreekt aan deze vrijwilligersjob zijn de ontmoetingen met allerlei verschillende mensen. “Mensen kunnen helpen en daar waar nodig ondersteunen is geweldig. Ook in coronatijd ben ik actief kunnen zijn in zorginstellingen en in de vaccinatiestraat. Het is gewoon mooi dat je met alle vrijwilligerscollega’s een visie hebt. Ik vind dat je door de trainingen en cursussen als mens groeit, maar vooral door alle bijzondere mensen die je mag ontmoeten en leert kennen.”

Ook werken als vrijwilliger? Bekijk onze vacatures.

Meest recente berichten