Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Maak kennis met Anneke Verschuren

Geplaatst op 12 april 2002

Wie ben je?

Mijn naam is Anneke Verschuren. Ik ben opgegroeid in Bunde en Maastricht maar ben op mijn 17e verhuisd en heb zowel in Nederland als in het buitenland op diverse plaatsen gewoond en gewerkt. Sinds Oktober vorig jaar ben ik weer terugverhuisd naar Maastricht. 

Wat is jouw professionele achtergrond?

Ik heb ruim 30 jaar in het bedrijfsleven gewerkt als o.a. HR Director voor met name internationale high-tech bedrijven. Dat heb ik altijd met veel plezier en succes gedaan naast het managen van mijn gezin. Het heeft me de gelegenheid gegeven om veel te reizen en nieuwe culturen te leren kennen. Het leiding geven aan internationale teams op het gebied van personeelsmanagement, vond ik geweldig leuk om te doen.

Waarom besloot je deze functie bij het Rode Kruis aan te nemen?

Het Rode Kruis kent een mooie geschiedenis van hulp verlenen met unieke normen en waarden die herkenbaar zijn over de hele wereld. Dan moet je in staat zijn als organisatie om te blijven vernieuwen maar toch trouw te blijven aan de originele identiteit. Het lijkt mij interessant om daar mijn eigen weg in te vinden en een zinvolle bijdrage leveren met mijn specifieke achtergrond. 

Hoe bevalt het tot nu toe?

Ik bof enorm met Anneque die mij wil inwerken. Ik moet mijn weg nog vinden in alle processen en hoe de verschillende verantwoordelijkheden en taken liggen binnen de verschillende onderdelen van het Rode Kruis. Ik ben blij dat ik mijn handen uit mijn mouwen kan steken in het MECC. Naast gewoon helpen, is het ook een manier om veel te leren over (de mensen bij) het Rode Kruis.

Wat wil je bijdragen aan de afdeling:

Ik vul de functie in van Coördinator vrijwilligersmanagement. Ik zou dit jaar de organisatie beter willen leren kennen en daarbij kennis vergaren hoe vrijwilligers zich voelen binnen onze organisatie. En hoe ik een bijdrage kan leveren om de behoefte vanuit de organisatie te matchen met waar vrijwilligers naar op zoek zijn (nu en in de toekomst). Ik kom uit het bedrijfsleven, dus ik moet nog veel leren over een vrijwilligersorganisatie. 

Meest recente berichten