Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

“Naar Mallorca met mensen die niet zelfstandig konden reizen”

Laatste update:

Van vluchtelingen helpen tot reizen naar Mallorca en lesgeven. Zo divers kan het werk voor het Rode Kruis zijn, dat bewijst Lies Creemers.

Lies was actief als colonne-lid, SIGMA-lid (noodhulpteam), docent, begeleider bij Bijzondere Vakanties en hulpverlener vluchtelingen. “Bij het uiteenvallen van Joegoslavië in 1992 kwamen vluchtelingen naar Nederland en werden zij opgevangen in de voormalige kazerne in Roermond. Hier heb ik een half jaar hulp verleend aan deze vluchtelingen. Lies volgde verschillende opleidingen om les te kunnen geven aan de vrijwilligers van de afdeling Maastricht e.o. Zij heeft één jaar lesgegeven, maar moest helaas om gezondheidsredenen hiermee stoppen.

“Ook ging ik mee met Bijzondere Vakanties, een activiteit  van het Rode Kruis voor mensen die niet zelfstandig op vakantie konden. Ik herinner me nog goed dat ik moest ondersteunen bij een vakantie naar Mallorca. Een van de gasten was zo zwaar dat hij drie vliegtuigstoelen nodig had. Bij aankomst in Düsseldorf moest de plaatselijke brandweer ingeschakeld worden om deze persoon met een brancard te vervoeren naar het gereedstaande busje dat uit Sittard was gereden om hem naar huis te brengen.”

Meer over de geschiedenis het Rode Kruis in Maastricht lees je in het gedenkboek 150 jaar.

Meer artikelen over 150 jaar Rode Kruis in Maastricht