Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Unieke samenwerking voor voedselhulp

Geplaatst op 09 maart 2021

Een cadeaubon voor voedselhulp voor kwetsbare gezinnen. Mogelijk gemaakt door de Personeelsvereniging van de Provincie Limburg. Een unieke samenwerking van het Rode Kruis Maastricht, Meersen en Mergelland, de Bananenboxer en JUUPU.

Sinds het begin van de coronacrisis heeft het Rode Kruis in Nederland al veel voedselpakketten uitgedeeld aan mensen die in de problemen zijn gekomen tijdens de coronacrisis. Anneque van Gerwen heeft afgelopen jaar het voedselhulpproject van het Rode Kruis begeleid. “Hierbij zijn samen met JUUPU boodschappenkaarten en voedselpakketten uitgereikt aan kwetsbare gezinnen”, vertelt ze. “Daar heb ik twee belangrijke lessen uit kunnen trekken. Ten eerste dat het voor mensen fijn is dat ze zelf de regie hebben over welke producten ze krijgen. En ten tweede dat verse producten die ze zelf kunnen koken het meest gewaardeerd worden.”

Nieuw initiatief

Door de donatie van de Personeelsvereniging van de Provincie Limburg en deze lessen met elkaar te combineren, ontstond een nieuw initiatief: geef mensen een cadeaubon die ze zelf naar eigen inzicht kunnen besteden aan verse groenten en vers fruit. Anneque: “Met die gedachte kom je in Maastricht al snel uit bij de Bananenboxer, met winkels in winkelcentrum Brusselsepoort en de Augustijnenkerk op de Kesselkade en elke vrijdag een kraam op de Markt. De Bananenboxer wil mensen bewust maken van gezond eten met een ongekend breed assortiment.”

Donaties zijn welkom

Met de cadeaubonnen worden 150 gezinnen drie maanden geholpen met extra voedselhulp. “De eerste ervaringen met de cadeaubon zijn positief. Mensen komen met een boodschappenlijstje in de hand de winkel binnen en lopen eerst een paar rondjes voor ze een keuze maken”, aldus Anneque. “Wij danken de medewerkers van de Provincie Limburg, de Bananenboxer en de jongeren van JUUPU voor deze geweldige samenwerking. En we zouden deze succesvolle actie graag voortzetten!”

Wil jij ons ook steunen om nog meer kwetsbare mensen in Maastricht en omgeving te helpen? Je kunt doneren met een Tikkie door onderstaande QR-code te scannen of een bedrag over te maken naar NL64 RABO 0153 2242 74 t.n.v. Nederlandse Rode Kruis afdeling Maastricht, Meerssen, Mergelland. Met elke bijdrage, groot of klein, zijn wij heel blij!

Meest recente berichten