Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis afdeling Geleen e.o.

 

Leer EHBO en reanimeren met een EHBO-cursus

Rode Kruis EHBO’ers op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Geleen e.o.

Rode Kruis Geleen e.o.

In tijden van nood staat niemand alleen. Dat is wat we als Rode Kruis nastreven. Al meer dan 50  jaar is Het Rode Kruis actief in onze regio. Dit wil zeggen de gemeenten en kerkdorpen van  Geleen, Beek, Stein  en een deel van Beekdaelen ( Puth, Schinnen en Oirsbeek) In ons werkgebied doen we dat door mensen voor te bereiden op noodsituaties en hen te helpen als er nood aan de man is. Natuurlijk zijn we ook actief in het verlenen van EHBO bij evenementen in maar ook buiten ons werkgebied

Onze zeven grondbeginselen, waaronder menslievendheid en neutraliteit, zijn daarbij onze leidraad. Want als je hulp nodig hebt, wat is er dan fijner dan te weten dat je op Rode Kruis-vrijwilligers uit de Afdeling Geleen e.o. kunt rekenen?

En voor hen die vrijwilligerswerk een warm hart toedragen is  Het Rode Kruis afdeling Geleen een uitstekende keuze.. Ben je  af en toe beschikbaar of zoek je juist iets voor meerdere uren of zelfs dagen per week? Bij ons kun je terecht. Natuurlijk zorgen wij voor de juiste opleidingen, verzekeringen en een gezellig team collega vrijwilligers om mee samen te werken. Neem contact met ons op!

Contact Rode Kruis Geleen e.o.

Vrijwilliger worden in Geleen e.o.?

Bekijk alle vacatures

EHBO-cursussen volgen in Geleen e.o.?

Bekijk het cursusaanbod

Nieuws van Rode Kruis afdeling Geleen e.o.

Dit doen we in Geleen e.o.

Stel, er is een gaslek of brand  in een appartementencomplex of er dreigt een elektriciteitsmast om te vallen en je moet tijdelijk je huis verlaten. Onze vrijwilligers Bevolkingszorg helpen je bij een evacuatie. Of je ziet iemand op straat in elkaar zakken of komt uit bij een verkeersongeval maar weet tot je schrik niet wat je moet doen. Of je bent op een festival  ( zoals bv Mama’s Pride,  de MP feesten of Conincx pop ) en er valt per ongeluk een vlaggenmast om boven op een aantal mensen. In dat soort gevallen staan we als Rode Kruis afdeling Geleen voor jullie klaar. Bij veel evenementen in onze regio en ver daarbuiten wordt de EHBO post bemand door vrijwilligers vanuit de afdeling Geleen e.o.. We organiseren EHBO-cursussen en op evenementen helpen onze hulpverleners iedereen die op welke manier dan ook hulp nodig heeft. Wil je meer weten over wat het Rode Kruis in Geleen doet? Bekijk dan een samenvatting van  onze activiteiten.

Kort overzicht van activiteiten: 

Hulpverleningen: enkele activiteiten

  • 7 dagen Kermis Geleen.
  • Verzorging EHBO posten op[ campings Pinkpop
  • EHBO tijdens de Lichtstoet in Beek
  • Mama’s Pride, Conincx Pop, MP feesten, Carnaval Mundial
  • Verzorgen EHBO Duchenne Heroes  ( 7 daagse int. MTB tour)
  • Hulp in de Vaccinatiestraten GGD en assistentie en vervoer hiervoor
  • Hulp bij opvang vluchtelingen
  • Hulp bij wateroverlast en bij ontruimingen bij bosbranden

Dit doet het Rode Kruis in Geleen e.o.

rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

Evenementen van het Rode Kruis in Geleen e.o.

Evenementen en cursusdata van Rode Kruis Geleen e.o.

Geen evenementen gevonden.
rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger bij Rode Kruis Geleen e.o.

Afdeling Geleen heeft ca 80 enthousiaste vrijwilligers die zich belangeloos en vrijwillig inzetten voor de activiteiten van het Rode Kruis binnen en buiten ons werkgebied. Van het ondersteunen van onze afdeling op facilitair of technisch gebied tot het verzorgen van EHBO op evenementen. We vinden het belangrijk dat elke vrijwilliger doet waar hij of zij goed in is. Hier hebben wij vrijwilligers voor nodig die ons helpen dit doel te realiseren.  Bij belangstelling om vrijwilliger te worden bij de afdeling Geleen e.o. zijn wij gaarne bereid tot een introductie gesprek waarin alle facetten van het vrijwilligerswerk (zoals opleidingen, verzekeringen, deelname aan hulpverlening, opname in het team vrijwilligers etc. ) besproken worden.

Vacatures van Rode Kruis Geleen e.o.

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus bij Rode Kruis Geleen e.o.

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Rode Kruis Geleen e.o. organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk EHBO-cursussen