Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

150 jaar Rode Kruis in Maastricht

Het Rode Kruis, afdeling Maastricht, Meerssen, Mergelland bestaat 150 jaar. Een geweldige mijlpaal die we natuurlijk nooit hadden bereikt zonder al die vrijwilligers. Van evenementenhulpverlening tot bloedtransfusiedienst. Van noodhulp tot bijzondere vakanties. De vrijwilligers staan dag en nacht klaar om inwoners van Maastricht en omgeving te helpen. Al 150 jaar. Ter ere van het jubileum spraken we 12 van hen. Ze delen met ons hun mooiste herinneringen aan hun tijd bij het Rode Kruis.

Gedenkboek

Ter ere van het 150-jarig bestaan van onze afdeling maakte vrijwilliger Ed Christoph een gedenkboek met een overzicht van de geschiedenis. Je kunt het hier downloaden.

Download

Speurtocht

Om in coronatijden iets leuks te bieden voor jong en oud, is er een speurtocht ontwikkeld. Via foto’s, cryptische omschrijvingen, rebussen en hints kom je langs bijzondere architectuur, street art en monumenten in de binnenstad van Maastricht. Zo wandel je ook door de historie vaan ‘Eus Roed Kruus’, langs de gebouwen van waaruit onze Rode Kruis-vrijwilligers gedurende de 150 jaar mensen in nood hebben geholpen.