Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis afdeling Sittard e.o.

Leer EHBO en reanimeren met een EHBO-cursus

Rode Kruis EHBO’ers op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Sittard e.o.

Rode Kruis Sittard e.o.

Het Rode Kruis locatie Sittard is opgericht op 7 november 1868. Op 2 augustus 1914 is de afdeling ‘geheractiveerd’ ten gevolge van het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog.

Sinds 1990 is het Rode Kruis locatie Sittard gevestigd aan de Hemelsley 20 te Sittard. Met ons team aan enthousiaste vrijwilligers zijn wij dagelijks bezig met evenementenhulp, noodhulp en bevolkingszorg. Bij weer en wind zetten wij ons in voor de bewoners van Sittard en omgeving en zijn we terug te vinden op evenementen zoals festivals en voetbalwedstrijden. Daarnaast verzorgen wij ook EHBO-cursussen voor leden en externen. Wij helpen waar het kan!

Word je hier enthousiast van? We zoeken doorlopend vrijwilligers!

Wij zijn doorlopend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Dit betreft veelal hulpverlenende functies (evenementenhulp, noodhulp en bevolkingszorg), maar er zijn ook niet-hulpverlenende functies, denk hierbij bijv. aan het aansturen van vrijwilligers of logistieke functies. Bij twijfel neem contact met ons op of werp een blik op onze vacatures.

Een greep uit de evenementen waar je ons terug kan vinden: carnaval, de Kennedymars Sittard, Pinkpop, Groove Garden, Fortuna en overige sportwedstrijden. De hoofdtaak is het verlenen van eerste hulp, maar dat sluit niet uit dat je veel van het evenement en de sfeer mee kan krijgen.

Contact Rode Kruis Sittard e.o.

Vrijwilliger worden in Sittard e.o.?

Bekijk alle vacatures

EHBO-cursussen volgen in Sittard e.o.?

Bekijk het cursusaanbod

Nieuws van Rode Kruis afdeling Sittard e.o.

rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doen we in Sittard e.o.

Het Rode Kruis locatie Sittard heeft ruime ervaring bij hulpverleningen op evenementen. Zo verzorgen wij de veiligheid van de bezoekers van thuiswedstrijden van Fortuna, zorgen wij dat de lopers van de Kennedymars Sittard de 80 km goed doorstaan en zijn wij ook terug te vinden bij festivals zoals Groove Garden.

Onze vrijwilligers zijn getraind als Evenementen Eerstehulpverleners. Verder hebben wij hulpverleners met aanvullende competenties, zoals sport- en wandelletsel en Eerste Hulp bij Alcohol & Drugs.

Organiseert u een evenement in Sittard en wilt u dat de evenementenhulp goed verzorgd is? Dan bent u bij het Rode Kruis locatie Sittard aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact met ons op door het aanvraagformulier in te vullen, zodat we samen met u kunnen bekijken hoe wij op uw evenement kunnen helpen.

Ook hulpverlener worden of je EHBO/Reanimatie/AED-diploma halen?

Wij geven regelmatig cursussen, hier mag iedereen aan deelnemen, ook als je geen lid van het Rode Kruis bent.

Dit doet het Rode Kruis in Sittard e.o.

rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

Evenementen van het Rode Kruis in Sittard e.o.

Evenementen en cursusdata van Rode Kruis Sittard e.o.

Geen evenementen gevonden.
rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger bij Rode Kruis Sittard e.o.

Locatie Sittard is doorlopend op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich belangenloos en vrijwillig willen inzetten voor het Rode Kruis locatie Sittard. Dit kan een hulpverlenende functie zijn, maar ook ondersteund (bijv. facilitair of logistiek). We vinden het belangrijk dat eenieder die zich wil inzetten doet waar diegene zich prettig bij voelt. Doe je ook mee? Check dan onze vacature(s) hieronder.

Vacatures van Rode Kruis Sittard e.o.

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus bij Rode Kruis Sittard e.o.

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Rode Kruis Sittard e.o. organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk EHBO-cursussen