Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis locatie ‘s-Hertogenbosch e.o.

Leer EHBO en reanimeren met een EHBO-cursus

Rode Kruis EHBO’ers op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis ‘s-Hertogenbosch e.o.

Rode Kruis locatie ‘s-Hertogenbosch e.o.

Het Nederlandse Rode Kruis, locatie ’s-Hertogenbosch e.o. is opgericht in het jaar 1870 onder de naam ‘Comité van het Roode Kruis’. Bij deze locatie van het Nederlandse Rode Kruis zijn momenteel 100 vrijwilligers actief.​​ ​ Het werkgebied behelst ’s-Hertogenbosch, Engelen, Empel, Rosmalen, Gemonde, St Michielsgestel, Maaskantje, Den Dungen, Berlicum, Middelrode, Vlijmen, Haarsteeg, Nieuwkuijk en Nuland.

Locatiemanager Ruud de Poorter

EHBO bij evenementen

Organiseer jij een evenement in ’s-Hertogenbosch en wil je dat de evenementenhulp goed geregeld is? Dan ben je bij het Rode Kruis in ’s-Hertogenbosch aan het juiste adres! We hebben goed getrainde EHBO-vrijwilligers die Eerste Hulp verlenen bij grote en kleine evenementen. Al onze vrijwilligers beschikken over een geldig certificaat Uitgebreide EHBO en zijn opgeleid in Reanimatie en AED (conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad). Onze vrijwilligers volgen jaarlijks minimaal tien uur herhalingsles en kunnen daarnaast extra kwalificaties behalen, bijvoorbeeld op het terrein van grootschalige evenementenhulp, sportletsel, wandelletsel en behandeling van alcohol en druggerelateerde letsels.

Evenementenorganisatoren in ’s-Hertogenbosch kunnen d.m.v. het aanvraagformulier een aanvraag indienen bij het Team Evenementenhulp van het Rode Kruis ’s-Hertogenbosch. Wij ontvangen het aanvraagformulier het liefst zo vroeg mogelijk, om er zeker van te zijn dat wij voldoende vrijwilligers kunnen inzetten.

EHBO-opleidingen in ’s-Hertogenbosch

Bekijk de agenda voor de eerstvolgende mogelijkheid.

Meld je aan

Contact Rode Kruis ‘s-Hertogenbosch e.o.

Vrijwilliger worden in ‘s-Hertogenbosch e.o.?

Bekijk alle vacatures

EHBO-cursussen volgen in ‘s-Hertogenbosch e.o.?

Bekijk het cursusaanbod

Nieuws van Rode Kruis afdeling ‘s-Hertogenbosch e.o.

rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doen we in ‘s-Hertogenbosch e.o.

Mensen die zich in een risicogevoelige situatie bevinden zijn extra kwetsbaar. Met onze activiteiten willen we de zelfredzaamheid van deze mensen bevorderen. Om mensen langer veilig thuis te laten wonen geven we voorlichting over het gebruik van hulpmiddelen thuis en op straat. Op themabijeenkomsten vertelt bijvoorbeeld een wijkagent, huisarts, brandweerman of een EHBO-instructeur over waarop men moet letten en hoe je soms met simpele hulpmiddelen kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt van criminaliteit, oplichting, maar ook van onderkoeling / oververhitting en verkeerd gebruik van hulpmiddelen.

Vrijwilligers van Rode Kruis locatie Noordoost-Brabant bieden ook hulp door het organiseren van activiteiten voor ouderen en jongeren en bieden hulp aan mensen met een beperking, chronische zieken en mensen in een sociaal isolement. We helpen kwetsbare mensen hun sociale leven te verbreden met activiteiten zoals soosbijeenkomsten, koffie-inloop, dagtochten-uitstapjes en contactcirkels.

Ook op scholen treft u onze vrijwilligers aan, die daar de kinderen de eerste beginselen van de EHBO bijbrengen (EHBO op maat). Zij kunnen hierdoor hun steentje bijdragen in situaties waarin dat gewenst is, zoals op school, thuis en of sportclubs.

Dit doet het Rode Kruis in ‘s-Hertogenbosch e.o.

Bike-Team

Soms vinden evenementen plaats in zo’n uitgestrekt terrein, dat snelle hulp alleen mogelijk is met…

Lees meer
Rode kruis Brabant-Noord logistiek

Logistiek

Zonder een goede logistiek is er geen hulpverlening mogelijk. Niet altijd even zichtbaar maar onmisb…

Lees meer

Voedselhulp

Een natuurramp, een oorlog, een pandemie, overlijden van je partner, verhoging van maandelijkse last…

Lees meer
rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

Evenementen van het Rode Kruis in ‘s-Hertogenbosch e.o.

Evenementen en cursusdata van Rode Kruis ‘s-Hertogenbosch e.o.

rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger bij Rode Kruis ‘s-Hertogenbosch e.o.

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures van Rode Kruis ‘s-Hertogenbosch e.o.

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus bij Rode Kruis ‘s-Hertogenbosch e.o.

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Rode Kruis ‘s-Hertogenbosch e.o. organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk EHBO-cursussen