Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Een onvergetelijke carnaval 2024

Geplaatst op 15 februari 2024

Ook dit jaar hebben onze Evenementenhulpverleners zich weer ingezet met carnaval. Ze waren er voor iedereen die Eerste Hulp nodig had. Het doel: een onvergetelijke carnaval 2024 voor iedereen!

Carnaval 2024 een van de grootste vaste inzetten

Carnaval is een van de grootste vaste inzetten van het jaar voor de Evenementenhulpverleners van Brabant-Zuidoost. Dit jaar hebben de 75 vrijwilligers die zich hebben ingezet 105 diensten gedraaid. Van vrijdag tot en met dinsdag was het Rode Kruis actief in zowel Eindhoven als Helmond. De vaste EHBO-posten van het Rode Kruis in Eindhoven waren dit jaar op de Markt, In d’n Schuur voor de Paterskerk, en bij De Salon op het Wilhelminaplein. Je kon de Rode Kruisers ook spotten tijdens de Lampegatse optocht. In Helmond waren de Evenementenhulpverleners bij zowel de optocht van de Houtse Kluppels als bij de optocht van de Keiebeiters aanwezig.

Carnaval is vooral ook een van de gezelligste inzetten van het jaar. Op de momenten dat iemand hulp nodig heeft, is het natuurlijk snel en adequaat handelen. Maar wanneer het rustig is en er weinig gebeurt, is het vooral een groot feest. Ook onder de Evenementenhulpverleners.
Wat ook dit jaar weer een aandachtspunt was, was de kou. Bij de optocht staan veel mensen lang stil in kostuum. En onder het genot van een drankje heb je minder snel door hoe koud het daadwerkelijk is. Het is elk jaar dus weer belangrijk dat iedereen goed op elkaar let. En waar dat niet lukt of er toch een ongelukje gebeurt, is het Rode Kruis er. Gelukkig is carnaval 2024 zonder veel bijzonderheden verlopen en kunnen we terugkijken op een prachtige inzet.

Meest recente berichten