Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Hulpverlening op evenementen

Geplaatst op 03 januari 2024

Het Rode Kruis in Kennemerland levert EHBO en medische zorg bij talrijke kleine en grote evenementen. Organiseer je een evenement waarbij de hulpverlening goed geregeld moet zijn? Zodanig dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan? Wil je volledig ontzorgd worden, zodat je je met een gerust hart kunt focussen op het event? Maak dan gebruik van de diensten van het Rode Kruis.

Al onze vrijwilligers beschikken over een geldig certificaat “Uitgebreide EHBO” en zijn opgeleid in Reanimatie en AED (conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad). Onze vrijwilligers volgen jaarlijks minimaal tien uur herhalingsles en kunnen daarnaast extra kwalificaties behalen, bijvoorbeeld op het terrein van grootschalige evenementenhulp, sportletsel, wandelletsel en behandeling van alcohol en druggerelateerde letsels.

Je vindt ons op grote en kleine evenementen

In Kennemerland zijn we aanwezig op talloze evenementen. Denk aan wandelvierdaagsen, markten, kermissen, tentfeesten, open dagen, theatervoorstellingen, concerten en sportwedstrijden.

En natuurlijk ook op bekende evenementen zoals de Haarlemse Honkbalweek, Zandvoort Live!, Truckrun Haarlemmermeer, Paaspop in Heemskerk en alle activiteiten op het circuit in Zandvoort.

Onze vrijwilligers zijn soms extra getraind

Onze evenementenhulpverleners hebben soms extra vaardigheden. Zoals blaren prikken of specifieke kennis over drank en drugs. Onze getrainde bikers hebben een vrijwaring om tijdens inzetten door voetgangersgebieden te mogen fietsen en we hebben getrainde chauffeurs die onze herkenbare busjes en auto’s besturen.

Tijdens grote evenementen met veel risico hebben we ook verpleegkundigen, fysiotherapeuten,  ambulanceverpleegkundigen en artsen beschikbaar. Deze vrijwilligers van onze Medische Dienst zijn uiteraard BIG-geregistreerd en hebben ambulances en mobiele spoedposten tot hun beschikking.

Voordelen van evenementen­hulpverlening van het Rode Kruis in Kennemerland

  • Wij nemen graag de organisatie, afstemming en planning volledig uit handen
  • Het Rode Kruis is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk
  • Wij hebben jarenlange en uitgebreide ervaring
  • Onze honderden ervaren en goed getrainde vrijwilligers en onze gestandaardiseerde werkwijze staan garant voor een professionele aanpak
  • Van sportwedstrijd tot concert, van antiekmarkt tot vliegshow: het Rode Kruis in Kennemerland levert maatwerk. Voor iedere situatie beschikken wij over de juiste middelen

Organiseer je een evenement of festival?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat. Je kunt ons benaderen via het aanvraagformulier. Door dit zo volledig mogelijk in te vullen, kunnen wij een zo gedetailleerd mogelijke offerte aanbieden. Wij ontvangen het aanvraagformulier het liefst zo vroeg mogelijk (uiterlijk zes weken van tevoren), om er zeker van te zijn dat wij voldoende vrijwilligers kunnen inzetten. Door de postcode van het evenement in te vullen, komt jouw aanvraag bij de juiste Rode Kruis afdeling terecht. Deze wordt in het formulier geselecteerd en daarmee kun je de verdere aanvraag invullen en voltooien.

Risico-Inventarisatie en Offerte
Zodra het aanvraagformulier binnen is, neemt het Team Evenementenhulp contact op met de organisator van het evenement en wordt er een risico-inventarisatie opgesteld. Aan de hand van die risico-inventarisatie wordt bepaald hoeveel EHBO-vrijwilligers nodig zijn en welke faciliteiten er geregeld moeten worden. Om veiligheid te waarborgen worden altijd minimaal twee EHBO-vrijwilligers ingezet.

Na het ontvangen van je aanvraag zal het Rode Kruis een offerte sturen met daarin gespecificeerde kosten. Hierin zullen zijn opgenomen de kosten per vrijwilliger, de vergoeding van de EHBO-materialen, eventuele vervoer- en reiskosten en consumpties tijdens de inzet. Het Rode Kruis Kennemerland werkt op non-profit basis: dit betekent dat alle inkomsten uit de Evenementenhulp worden gebruikt voor vergoeding van onkosten van onze vrijwilligers en voor financiering van het trainingsprogramma van onze EHBO-vrijwilligers.

Invulling inzet
Bij akkoord op de offerte zet het Team Evenementenhulp de ‘inzet’ uit naar alle EHBO-vrijwilligers van de desbetreffende afdeling. Zij geven dan hun beschikbaarheid aan. In drukke periodes en bij meerdere evenementen op één dag kan de desbetreffende afdeling ook een beroep doen op omliggende afdelingen. Vrijwilligers die worden ingezet ontvangen een draaiboek dat samen met de organisatie van het evenement wordt vastgesteld. Na afloop van het evenement wordt de inzet, in het kader van kwaliteitsbewaking, door zowel de organisator van het evenement als door de vrijwilligers geëvalueerd.

Evenementenhulp in de afdeling IJmond

Neem bij vragen of onduidelijkheden gerust contact op met het Team Evenementenhulp van het Rode Kruis IJmond via evenementenhulp.ijmond@rodekruis.nl. Interesse in evenementenhulpverlener worden bij het Rode Kruis IJmond? Neem dan contact op met ons op via vrijwilligersmanagement.ijmond@rodekruis.nl.

Evenementenhulp in de afdeling Zuid-Kennemerland

Zijn er vragen of is er behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact op met het Team Evenementenhulp van het Rode Kruis afdeling Zuid Kennemerland via evenementenhulp.zuidkennemerland@rodekruis.nl.

Zelf Evenementenhulpverlener worden?
We zijn bij het Rode Kruis altijd op zoek naar mensen die willen helpen en die ervaring willen opdoen als eerste hulpverlener: mensen die hun EHBO kennis in de praktijk willen brengen. Interesse in Evenementenhulpverlener worden bij het Rode Kruis Zuid-Kennemerland? Neem dan contact op met ons op via 023 – 5411612 of supportkennemerland@redcross.nl

Evenementenhulp in de afdeling Haarlemmermeer

Vragen voor het Team Evenementenhulp van het Rode Kruis Haarlemmermeer kun je sturen aan ehv-haarlemmermeer@rodekruis.nl.

Onderdeel worden van ons team?

Ben jij een EHBO’er in hart en nieren en verleen je graag hulp tijdens een evenement? Solliciteer dan naar de functie Evenementenhulpverlener – we kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Als evenementenhulpverlener bij het Rode Kruis prik je blaren tijdens een sportief evenement en weet je wat je moet doen als iemand onwel raakt en er alcohol in het spel is. Je staat klaar voor wie jou nodig heeft. Evenementenhulpverleners zijn EHBO’ers die een uitgebreide opleiding hebben gevolgd. Onderdeel van de totale opleiding tot Evenementenhulpverlener is het afronden van een training portofoon of mobilofoon.

Evenementenhulpverleners weten hoe ze optimaal kunnen communiceren met artsen en ambulancemedewerkers. Ze vullen bijvoorbeeld slachtofferregistratieformulieren (srf) in. Daarmee kan de ingeschakelde arts of ambulancemedewerker sneller zorg verlenen.

Is het iets voor jou?

Meest recente berichten