Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Opvang en ondersteuning Oekraïense vluchtelingen

In Zandvoort worden sinds de zomer van 2022 circa 110 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Ook op deze locatie zet het Rode Kruis zich in om deze bewoners te helpen hun weg te vinden in hun nieuwe leefomgeving. Twee keer per week houden twee Oekraïens-sprekende psychosociaal werkers spreekuur op locatie in het kader van ‘Op Koers‘. Zij voeren gesprekken met bewoners die vastlopen en behoefte hebben aan ondersteuning of met vragen zitten.

Meisje bij ‘Het Blije Hek’

In het kader van de KinderKunstlijn heeft de locatie in maart 2023 een vrolijk, kleurrijk hek gekregen, dat officieel ‘geopend’ werd door de wethouder. Ook is er een moestuin aangelegd.

Updates over wat er gebeurt in Zandvoort zijn te vinden onder Nieuws

Informatiepunt Haarlem-centrum

Een andere vorm van hulpverlening aan Oekraïense vluchtelingen is het Informatiepunt aan de Zijlsingel 1 in Haarlem. Hier zijn dagelijks Oekraiens sprekende Rode Kruisers aanwezig om Oekraïense vluchtelingen te ondersteunen bij zowel praktische als meer mentale problemen. Ook hier zijn de Oekraïens-sprekende psychosociaal werkers van ‘Op Koers‘ actief. Openingstijden van het Informatiepunt: maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur, telefoonnummer 06-38 68 80 44.

Het UWV-gebouw aan de Zijlsingel

Meest recente berichten