Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis district Midden- en West-Brabant

Leer EHBO en reanimatie – volg een EHBO-cursus

Schakel onze EHBO’ers in op jouw evenement

Neem contact op met district Midden- en West-Brabant

Rode Kruis in Midden- en West-Brabant

Het Rode Kruis helpt altijd, iedereen en overal om menselijk leed te helpen voorkomen of te verzachten. Deze taak​ kunnen we alleen vervullen met steun van mensen zoals jou. Kom in actie en word vrijwilliger of steun ons werk met uw gift​. Help het Rode Kruis helpen!

Tijdens deze moeilijke tijd vind je ons overal waar we nodig zijn. Denk aan; de nationale hulplijn, een belmaatje, boodschappen, ondersteuning van de GGD, ondersteuning in verzorgingstehuizen, hulp met het inrichten van noodopvang, maar ook bij de opvang van vluchtelingen in ons district kun je ons vinden. We werken veel samen met de nooddiensten van de Veiligheidsregio.

Heb je vragen aan ons, neem contact op! Bij voorkeur op ons nummer in Tilburg.

Weten welke Rode Kruis afdeling in Midden- en West-Brabant in jouw buurt zit?

Wil je weten bij welke Rode Kruis-afdeling jij kunt aankloppen voor hulp of waarbij je kunt solliciteren als vrijwilliger? Vul je postcode in en ga naar de pagina van jouw Rode Kruis-locatie in Midden- en West-Brabant.

Nieuws uit district Midden- en West-Brabant

Noodpakketten 

21 november 2023

Nederland is een veilig land, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren zoals een stroomuitval of…

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer
wandelaars worden geholpen door rode kruis vrijwilligers op vierdaagse

Dit doet het Rode Kruis in Midden- en West-Brabant

Vrijwilligers van het Rode Kruis in Midden- en West-Brabant staan klaar om te helpen als dat nodig is. Je komt ons tegen bij grote evenementen waar we al jaren EHBO leveren. Met de EHBO-app en cursussen op maat zorgen we dat nog meer mensen eerste hulp kunnen verlenen.

Wij helpen kwetsbare mensen met bevorderen van zelfredzaamheid, zodat zij zich sterker en veiliger voelen. En we willen respect en hulpbereidheid bevorderen zodat in tijden van nood niemand er alleen voor staat.

Dit doet het Rode Kruis in Midden- en West-Brabant

rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

Evenementen van het Rode Kruis in Midden- en West-Brabant

Evenementen in district Midden- en West-Brabant

rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger in Midden- en West-Brabant

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures in district Midden- en West-Brabant