Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Goed voorbereid met een EHBO-cursus

Als kind speelde je vast wel eens doktertje. Je wikkelde verband om je lievelingsknuffel of plakte pleisters op al je poppen. Ook het spelen van dokter Bibber kunnen we ons allemaal nog wel herinneren. In opperste concentratie de meeste kwaaltjes verwijderen zonder daarbij de patiënt pijn te doen.

EHBO-cursussen in Breda en Tilburg

We kennen ze allemaal; de spelletjes die we speelden als kind waarbij we mensen wilden helpen en verzorgen. Deze spelletjes van toen worden nu soms helaas realiteit. Weet jij wat je kunt doen bij een ongeluk? Schrijf je in voor een cursus in Rotterdam zodat je een ander kunt helpen wanneer er iets gebeurt.

Een vergoeding voor je EHBO-cursus

Wist je dat een EHBO-cursus vaak (deels) wordt vergoed bij een aanvullende zorgverzekering? Zoek in je zorgpolis naar preventie- of EHBO-cursus en met een beetje geluk kun je jouw cursus gratis volgen!

EHBO-cursus-voor-volwassenen-volgen-bij-het-Rode-Kruis-Breda-Tilburg

EHBO aan volwassenen

Na een EHBO-cursus weet jij hoe je jouw partner, familie of anderen kunt helpen bij veel voorkomende ongelukken. Bijvoorbeeld bij een brandwond, hersenschudding of een beroerte. Je ontwikkelt zelfvertrouwen zodat je in actie durft te komen wanneer het nodig is.

EHBO-cursus-voor-baby-en-kind-Rode-Kruis-Breda-Tilburg

EHBO aan baby’s en kinderen

Een val van de trap of verslikking in een snoepje. Kinderen zijn brokkenpiloten en de meeste ongelukken gebeuren thuis. Tijdens een cursus EHBO aan baby’s en kinderen leer jij hoe je jouw kindje of kleinkind kunt helpen. Zo sta je sterker in je schoenen wanneer er iets gebeurt.

leer ehbo reanimeren bij het rode kruis

Reanimatiecursussen

Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie door omstanders verdubbelt hierbij de kans op overleving. In een reanimatiecursus leer je reanimeren en een AED hierbij te gebruiken. Zo weet jij hoe je moet handelen.

Altijd op de hoogte en weten wat te doen

Kennis van EHBO kan van levensbelang zijn en in een noodsituatie telt elke seconde. Met onze maandelijkse EHBO-nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen, lees je inspirerende persoonlijke verhalen en fris je kennis op met nuttige tips. Abonneer je nu en blijf op de hoogte.

Altijd alle EHBO-instructies en bij de hand? Met de gratis EHBO-app weet je altijd wat je kunt doen bij veelvoorkomende letsels. Van brandwond tot vergiftiging en van bewusteloosheid tot wespensteek, met de EHBO-app weet je hoe je moet handelen.