Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Goed voorbereid met een EHBO-cursus

Wil je anderen kunnen helpen in geval van nood? Met de juiste EHBO-kennis weet jij wat je moet doen en durf je in actie te komen wanneer het nodig is. Volg daarom een EHBO-cursus bij jou in de buurt in Breda of Tilburg en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

EHBO-cursussen in Breda en Tilburg

Al in een paar uur leer je de theorie en belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Het Rode Kruis Midden-West Brabant organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in Breda en Tilburg. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Een vergoeding voor je EHBO-cursus

Wist je dat een EHBO-cursus vaak (deels) wordt vergoed bij een aanvullende zorgverzekering? Zoek in je zorgpolis naar preventie- of EHBO-cursus en met een beetje geluk kun je jouw cursus gratis volgen!

EHBO-cursus-voor-volwassenen-volgen-bij-het-Rode-Kruis-Breda-Tilburg

EHBO aan volwassenen

Na een EHBO-cursus weet jij hoe je jouw partner, familie of anderen kunt helpen bij veel voorkomende ongelukken. Bijvoorbeeld bij een brandwond, hersenschudding of een beroerte. Je ontwikkelt zelfvertrouwen zodat je in actie durft te komen wanneer het nodig is.

EHBO-cursus-voor-baby-en-kind-Rode-Kruis-Breda-Tilburg

EHBO aan baby’s en kinderen

Een val van de trap of verslikking in een snoepje. Kinderen zijn brokkenpiloten en de meeste ongelukken gebeuren thuis. Tijdens een cursus EHBO aan baby’s en kinderen leer jij hoe je jouw kindje of kleinkind kunt helpen. Zo sta je sterker in je schoenen wanneer er iets gebeurt.

leer ehbo reanimeren bij het rode kruis

Reanimatiecursussen

Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Reanimatie door omstanders verdubbelt hierbij de kans op overleving. In een reanimatiecursus leer je reanimeren en een AED hierbij te gebruiken. Zo weet jij hoe je moet handelen.

Herhalingscursus EHBO in Breda of Tilburg

Heb je een certificaat dat bijna verloopt en wil je jouw kennis up-to-date houden? Volg dan een herhalingscursus EHBO van het Rode Kruis Midden- en West-Brabant. Een herhalingscursus is een verkorte variant van een bestaande EHBO- of reanimatiecursus waarbij je de theorie niet opnieuw hoeft te doen. In een herhalingscursus fris je jouw kennis op en oefen je onder professionele begeleiding opnieuw je vaardigheden.

  • Herhalingscursus Uitgebreide EHBO
  • Herhalingscursus EHBO aan Baby’s en Kinderen
  • Herhalingscursus Reanimatie en AED