Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Hooikoorts? 5 tips om je klachten te verminderen!

Geplaatst op 08 juni 2023

Heb je last van hooikoorts? Dan ben je niet de enige. Hooikoorts is een veelvoorkomende allergie voor stuifmeel van grassen, bomen of planten. Het kan erg vervelend zijn om te niezen, een loopneus te hebben, jeukende ogen te krijgen of benauwd te worden. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunnen helpen om de klachten te verminderen. Hier zijn vijf tips over hooikoorts:

1: Vermijd zoveel mogelijk contact met stuifmeel. Houd ramen en deuren gesloten opzonnige en winderige dagen, draag een zonnebril als je naar buiten gaat en vermijd plekken waar veel bloeiende planten zijn.

2: Gebruik vaseline rond je neusgaten. Dit helpt om het stuifmeel op te vangen voordat het je neus binnendringt. Je kunt ook een beetje vaseline onder je ogen smeren om te voorkomen dat het stuifmeel in je ogen komt.

3 :Spoel je haar en kleding uit na een dag buiten. Stuifmeel kan zich ophopen in je haar en op je kleding,waardoor je ’s nachts klachten kunt krijgen. Door je haar te wassen en je kleding te verschonen, verwijder je het stuifmeel en slaap je beter.

4 :Versterk je immuunsysteem met gezonde voeding en voldoende slaap. Een goed immuunsysteem kan beter omgaan met allergenen en ontstekingen voorkomen of verminderen. Eet veel groenten en fruit, vooral die rijk zijn aan vitamine C, zoals citrusvruchten, kiwi’s en bessen. Drink veel water om gehydrateerd te blijven en vermijd alcohol, koffie en sigaretten die je slijmvliezen kunnen irriteren.

5 :Zoek ontspanning en vermijd stress. Stress kan je immuunsysteem verzwakken en je gevoeliger maken voor allergische reacties. Probeer stressvolle situaties te vermijden of te beheersen en zoek manieren om te ontspannen, zoals meditatie, yoga, ademhalingsoefeningen of hobby’s. Een positieve mindset kan ook helpen om je beter te voelen. Hooikoorts hoeft je leven niet te beheersen als je deze tips opvolgt. Hopelijk kun je zo meer genieten van het mooie weer en de natuur!

Meest recente berichten

Swim for Charity 2024

3 april 2024

Ook in Tilburg is een maaltijd helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Steeds vaker horen we dat mensen een maaltijd moeten overslaan omdat ze de boodschappen niet kunnen betalen. Dit mogen we niet laten gebeuren. Daarom biedt het Rode Kruis op steeds meer plekken voedselhulp, samen met lokale partners die de wijk goed kennen. Dit zijn kortlopende projecten, bedoeld om de grootste nood tegen te gaan.

Lees meer

Opening Red Cross Shop Bergen op Zoom

7 december 2023

Vandaag 7 december opent de Red Cross Shop Bergen op Zoom officieel zijn deuren. Om 13:00 tot 17:00 wordt de winkel feestelijk geopend door onze voorzitter en districtsmanager. Iedereen is welkom om bij dit bijzondere moment aan te sluiten! Om de opening van onze nieuwe winkel te vieren, kun je op de eerste dag voor €2,50 een spijkerbroek uitzoeken!

Lees meer