Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Word een Heldin

Geplaatst op 06 januari 2018

Het Rode Kruis Midden- en West Brabant biedt een cursus aan speciaal voor vrouwen. Tijdens de cursus werken deze vrouwen aan hun weerbaarheid en zelfvertrouwen zodat ze kunnen en durven anticiperen bij diverse (nood)situaties. ​

Word een Heldin!

Cursus Heldin

Door de cursus staan de deelnemers sterker in hun schoenen. Ze gaan oefenen met diverse situaties uit het dagelijks leven, bijvoorbeeld m.b.v. rollenspellen. Tijdens de 6 bijeenkomsten komen de volgende thema’s aan bod:

  • Eerste hulp kunnen en durven verlenen;
  • Verbaal en non-verbaal effectief kunnen communiceren met anderen;
  • Voor zichzelf opkomen en grenzen aangeven in vervelende situaties;
  • Hulp durven vragen.​

Door een combinatie van praktische handvatten met verdiepende zelfontwikkeling, weten de deelnemende vrouwen niet alleen wát ze moeten doen, maar durven ze zichzelf ook te laten zien. Ook heeft de cursus bij deelnemende moeders een positief effect op het hele gezin; een sterkere vrouw is immers ook een sterkere moeder. Bij de laatste bijeenkomst krijgen de deelnemers een geldig EHBO snelcursus certificaat.

Voor wie?

Deze cursus is gericht op vrouwen die onzeker zijn (geworden) over hun eigen kunnen en zich graag verder ontwikkelen. Factoren die bij de deelnemers mee kunnen spelen zijn een laag zelfbeeld, onrustige financiële situatie, taalachterstand of weinig contacten buitenshuis.

Hoe ziet een cursus er uit?

Een cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van 2,5 uur die op locatie gegeven worden. Tijdens drie bijeenkomsten staan omgang met lastige situaties, efficiënt communiceren en inzicht krijgen in eigen talenten centraal. Bij de andere twee bijeenkomsten wordt er geoefend met het verlenen van eerste hulp bij ongelukken met kinderen en volwassenen.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Of wil je een cursus laten plaatsvinden bij jou op school, het kinderdagverblijf of buurthuis? Neem dan contact op met de projectleider Jacinta Jansing op telefoonnummer 06- 51120622 of stuur een email naar jjansing@redcross.nl.

Meest recente berichten

rode kruis helpt bij uitdelen voedselpakketten

Bevolkingszorg

11 augustus 2022

Soms moeten mensen hun huis uit of komen ze niet meer thuis  Soms moeten mensen hun huis uit bijvoo...

Lees meer
rode kruis vrijwilliger helpt meisje na een aardbeving

Noodhulpteam

11 augustus 2022

Grote ongevallen en rampen komen ook in Nederland voor  De watersnoodramp in Limburg en een caf...

Lees meer