Noord- en Midden-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

In memoriam Jan Steijvers

Geplaatst op 31 augustus 2023

Met diepe droefheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Jan Steijvers op 26 augustus j.l., onze gewaardeerde collega bij het Rode Kruis. Jan was een bekend gezicht in Weert en omgeving, die zich meer dan een halve eeuw heeft ingezet als vrijwilliger voor mensen in nood.

Jan begon zijn vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis in 1971 en bleef dat met veel passie en toewijding doen. Hij stond bekend als “opa Jan”, een naam die zijn warme persoonlijkheid en zijn goede band met iedereen goed omschreef.

Jan was verantwoordelijk voor de logistieke coördinatie, waarbij hij altijd alles tot in de puntjes regelde. Hij was ook een vertrouwd gezicht bij de IJzeren Man Volksloop, waar hij meer dan 350 keer de EHBO verzorgde. Maar zijn inzet ging verder dan zijn eigen stad. Hij bezorgde ook veel mensen met een beperking een onbezorgde en onvergetelijke vakantie. Zijn inzet werd meermaals gewaardeerd met de toekenning van oorkondes en de ‘Blijk van Waardering’ die op deze foto werd vastgelegd.

Naast zijn bewonderenswaardige werk voor het Rode Kruis, was Jan ook een liefdevolle echtgenoot, vader en grootvader. Zijn Rode Kruis-geest leeft voort in zijn drie dochters: Elisabeth Monnens-Steijvers, Petra Vleeshouwers-Steijvers en Bertie Veugen-Steijvers. Zij hebben zijn liefde voor vrijwilligerswerk geërfd en doorgegeven aan de volgende generatie, waardoor zijn werk zal blijven voortleven.

Wij zullen Jan enorm missen en wij wensen zijn familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd. Wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft betekend.

Meest recente berichten