Noord- en Midden-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Hulpverlening op evenementen

Binnen het Rode Kruis kunnen wij u de complete medische zorg uit handen nemen. Afhankelijk van het evenement kunnen we een maatwerk oplossing aanbieden.

Enkele evenementen waar u ons kunt vinden zijn: Het Zomerparkfeest, Berden Voorjaarsloop, CSI paarden sport,  Feel the 50e, Bridge to Bridge en nog veel meer.

BLS (Basic Life Support)

Al onze vrijwilligers hebben de cursus uitgebreide EHBO. Deze kunnen zijn uitgebreid met diversen aantekeningen zoals: Evenementenhulpverlening, Eerste Hulp bij Baby’s en Kinderen, Eerste hulp bij Alcohol en Drugs, Sportletsels, Wandelletsel enz.

ALS (Advanced Life Support) of BLS+

Binnen het Rode Kruis hebben we een eigen medische dienst welke gespecialiseerde hulp kan bieden. Deze vrijwilligers hebben alle apparatuur om slachtoffers professionele hulp te verlenen op het evenement. Zij hebben ook de beschikking over een golfkar ambulance en een gewone ambulance.

Bikers

Onze bikers zijn opgeleid om met de mountainbike zo snel mogelijk bij een slachtoffer te komen en zo zelfstandig de benodigde eerste hulp te verlenen. Onze bikers zijn verder BLS opgeleid.

Verbindingsdienst

De provinciale verbindingsdienst kan ondersteunen door een goed (digitaal)communicatie net op te zetten op eigen frequenties. Ook zijn onze centralisten opgeleid om zo snel mogelijk de juiste hulp op de juiste plek te krijgen

Meest recente berichten

Heldin 

24 april 2023

Deelnemers leren in een veilige omgeving hoe ze de regie kunnen nemen in een noodsituatie, het verhogen van het zelfvertrouwen en daadkracht. Leren van EHBO basisvaardigheden en het bijbehorende certificaat. Deelnemers die de hele cursus hebben bijgewoond ontvangen buiten een EHBO certificaat ook een Heldin certificaat.

Lees meer

Noodhulpteam

8 april 2020

Net als ieder district heeft ook ons district een noodhulpteam dat door de veiligheidsregio ingezet ...

Lees meer