Noord-Holland Noord
Word vrijwilliger Doneer

Met wie spreek ik?

Geplaatst op 30 januari 2024

In deze rubriek stelt Bianca Boon een vrijwilliger aan u voor. Deze keer spreekt ze met: Marja van Mill

Wat doe je bij ZAWA en hoe lang doe je dat?
Vanaf november 2017 werk ik bij het Team EHBO opleidingen. Wij verzorgen de EHBO cursussen voor de particuliere markt. Eerst alleen voor de afdeling Zaanstreek-Waterland en sinds begin vorig jaar voor het district Noord-Holland Noord.

Doe je naast ZAWA ook nog ander werk?
Vanaf 2016 alleen nog vrijwilligerswerk.

Vertel eens iets over jezelf wat waarschijnlijk niemand weet binnen ons district
Door mijn werk als account executive op een reclamebureau was ik verantwoordelijk voor het KLM account. Door mee te werken aan de vele reclamecampagnes in zowel Afrika, het Midden Oosten en Zuid Amerika heb ik  kennis kunnen maken met de hele wereld. Daar is mijn passie voor reizen en het ontmoeten van andere culturen ontstaan.

Doe je naast het vrijwilligers werk voor ZAWA ook nog vrijwilligers werk voor andere organisaties?
Ik heb in het eerste jaar bij het Rode Kruis ook gewerkt bij Dokters van de Wereld, een organisatie die zich inzet voor ongedocumenteerden op het gebied van bieden van zorg, zonder politieke inmenging. Vanaf  2021 ook bij het ‘Warme Huis’ in Oostzaan (een groep vrijwilligers die zich inzet voor mensen die onder het bestaansminimum leven en ook hulp aanbieden aan statushouders die de Nederlandse taal en -gebruiken beter onder de knie willen krijgen. Er is speciale aandacht voor hun kinderen als zij jarig zijn en ook met Sinterklaas. De koffie staat er klaar voor iedereen die zich even terug wil trekken uit de kille, harde buitenwereld.

Heb je een leuke hobby waar je iets over wilt vertellen?
Heb vanaf 8 jaar heel lang paardgereden en ook aan dressuur wedstrijden meegedaan. Tot mijn 35ste jaar geskied. En nu dat ik bijna 67 jaar ben doe ik 3x per week Pilatus en Yoga. Ik houd erg van fietsen, lezen en puzzelen. En als het even kan ga ik graag met mijn man op reis, we zijn de wereld al rond gegaan.

Hoe ben je bij het Rode Kruis terechtgekomen?
Via een vrijwilligersmarkt in Wormerveer, daar stond Marjolein Reijling achter de Rode Kruis kraam.

Wat is het meest bijzondere/rare/ontroerende/schokkende dat je als vrijwilliger van het Rode Kruis Zaanstreek-Waterland hebt meegemaakt en met ons zou willen delen?
Niets schokkends ervaren, ik vind het erg gezellig bij het Rode Kruis in Purmerend en Alkmaar. Leuke, enthousiaste en geïnteresseerde collega’s.

Krijg je leuke reacties van mensen in je omgeving als je vertelt over je vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis?
Zeker, als ik bij de bijeenkomsten van de Belbus in Oostzaan ben, waar ook  veel vrijwilligers werken, ontstaan er altijd leuke spontane gesprekken.

Meest recente berichten