RefugeeHomeNL

RefugeeHomeNL biedt ontheemden uit Oekraïne veilig onderdak in Nederlandse gasthuishoudens. RefugeeHomeNL is een samenwerking van Takecarebnb, het Rode Kruis, VluchtelingenWerk Nederland en het Leger des Heils op verzoek van de Nederlandse overheid.

RefugeeHomeNL screent, matcht en begeleidt gastgezinnen en vluchtelingen. RefugeeHomeNL biedt:

  • Een kwalitatief en humaan alternatief voor de Noodopvang
  • Persoonlijke en zorgvuldige matching
  • Duurzame opvang in gastgezinnen, met ondersteuning en begeleiding
  • Veilige opvang in gastgezinnen.

Partner van  Refugee Help

Я емігрував/емігрувала з України і шукаю притулку в Нідерландах

Якщо ви приїхали до Нідерландів у зв’язку з війною в Україні, то можете вибрати між проживанням у екстреному місці та проживанням у приймальні.  RefugeeHomeNL – це ініціатива уряду Нідерландів, яка пропонує безпечний притулок у власному домі голландця.  Як це працює, і як ви подаєте заявку?

Ukrainian
Russian
English

Ik help graag vluchtelingen uit Oekraïne door ze in huis te nemen

Als je mensen op de vlucht voor de oorlog in Oekraïne in je huis wilt opvangen, kun je dit zelf regelen. Je kunt je ook aanmelden bij RefugeeHomeNL, een initiatief van maatschappelijke organisaties en de overheid voor veilige particuliere opvang. Dan krijg je als gasthuishouden support van professionele hulpverleners.

Ik werk bij een gemeente en wil meer weten over particuliere opvang via RefugeeHomeNL

RefugeeHomeNL is een samenwerking van een aantal hulporganisaties om veilige opvang voor Oekraïense vluchtelingen in Nederlandse gasthuishoudens te organiseren. Nu op kleine schaal in vier pilotgemeenten, maar op termijn mogelijk ook in uw regio of gemeente.